Hrnčiar sa vzdal poslaneckého mandátu

TASR
23.6.2014 10:51

Andrej Hrnčiar sa dnes vzdal mandátu poslanca Národnej rady SR. Predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi to oznámil listom. "Dal som sľub, ktorý plním. Chceme ľuďom ukázať, že k funkciám nie sme prilepení, že máme chuť vyhrnúť si rukávy a podporu od občanov získať prácou a aktivitou po celom Slovensku," uviedol Hrnčiar.

Hrnčiar sa vzdal poslaneckého mandátu
SITA

Martinský primátor odchádza z parlamentu spolu s Radoslavom Procházkom, ktorý sa mandátu vzdal minulý týždeň. Zakladajú stranu Sieť. Tretí zo zakladateľov Miroslav Beblavý v parlamente zostáva.

Hrnčiar uviedol, že Sieť sa začína už dnes pripravovať na parlamentné voľby 2016. Budúcu členskú základňu plánuje postaviť na aktívnych ľuďoch z komunálnej politiky.

"Nie je to najpohodlnejšia cesta, ktorú sme si mohli zvoliť. Čaká nás plno práce, som ale presvedčený, že je to férový spôsob, ako si o dva roky pýtať od ľudí dôveru pre Sieť," doplnil Hrnčiar.

Procházka a Hrnčiar ešte v marci avizovali, že mandátov sa vzdajú po skončení májovej parlamentnej schôdze. Rozhodnutie odôvodnil Procházka tým, že sa chce uchádzať o dôveru na vstup do služby cez voľby, na zelenej lúke.

Procházku, ktorý sa do NR SR dostal na kandidátke KDH, v parlamente nahradí niekdajší poslanec Marián Radošovský (KDH). Andrej Hrnčiar kandidoval na listine Mosta-Híd, nahradí ho Edita Pfundtnerová, ktorá bude pôsobiť ako nezaradená poslankyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok