Počas zrážok s izraelskými vojakmi zahynul ďalší Palestínčan

TASR TA3
22.6.2014 09:10

Izraelskí vojaci zabili dnes počas zrážok s demonštrantmi v Predjordánsku ďalšieho Palestínčana. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na palestínske zdravotnícke zdroje.

K zabitiu 26-ročného Ahmada Famáwího došlo počas zásahu izraelskej armády v meste Nábulus, zameraného na vypátranie trojice unesených tínedžerov a oslabenie pozícií militantného hnutia Hamas.

Vojaci údajne spustili paľbu na mladých Palestínčanov, ktorí na nich začali hádzať kamene. Izraelská armáda bezprostredne pravdivosť informácie nedokázala potvrdiť.

Trojica študentov židovského seminára v Predjordánsku zmizla bez stopy 13. júna. Podľa izraelskej vlády sa mladíci stali obeťou únosu, za ktorým stojí Hamas. Predstavitelia Hamasu to nepotvrdili, ale ani jednoznačne nepopreli.

V rámci rozsiahlej pátracej operácie prebiehajúcej na Západnom brehu už izraelskí vojaci prehľadali 1350 objektov a zadržali vyše 330 osôb. Izraelské zásahy vyvolali pouličné potýčky, pri ktorých zahynuli traja Palestínčania.

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás únos študentov odsúdil, rovnako ako následnú izraelskú operáciu, ktorá podľa neho kolektívne trestá palestínske obyvateľstvo.

V noci nadnes izraelské letectvo vykonalo nálety na štyri lokality v Hamasom ovládanom pásme Gazy. Išlo o odvetu za odpálenie troch rakiet, ktoré krátko predtým zasiahli územie južného Izraela. Ani jedna zo strán nehlásila obete ani zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok