FC Petržalka končí, putuje do konkurzu

SITA
19.6.2014 14:27

Známy bratislavský futbalový klub FC Petržalka 1898 končí, nedokáže splácať svoje obrovské dlhy. "Platobná neschopnosť bola taká veľká, že sa nedalo nič robiť a museli sme podať návrh na konkurz," cituje portál osporte.sk slová predsedu predstavenstva FC Petržalka 1898 Rastislava Kunsta.

FC Petržalka končí, putuje do konkurzu
TA3

Bývalá Artmedia Petržalka bola jedným z troch slovenských klubov, ktoré postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. Okrem nej sa to podarilo aj 1. FC Košice a MŠK Žilina. Po odchode majiteľa Ivana Kmotríka v roku 2008 do Slovana Bratislava to išlo s petržalským klubom dolu vodou, postupne sa prepadli z Corgoň ligy o dve poschodia nižšie.

Vystriedali sa v ňom niekoľkí predsedovia predstavenstva, namiesto nápravy sa však dlhy zväčšovali a nakoniec sa petržalský futbalový klub ocitol v patovej situácii. Funkcionári sa teraz pokúsia zachrániť aspoň mládežnícke tímy, aby starší a mladší dorast hrali II. ligu a starší a mladší žiaci I. ligu. "Máme celkom dobrú mládežnícku základňu, hlási sa k nám veľa detí, chceme sa teda oprieť o ne," dodal ešte R. Kunst.

Futbalisti FC Petržalka 1898 majú za sebou veľmi nevydarenú jarnú časť III. ligy v skupine Západ. Z pätnástich stretnutí prehrali až trinásťkrát, raz remizovali a raz vyhrali. Za mizernou bilanciou stojí najmä zimný odchod 15 hráčov.

Petržalka nakoniec skončila až na 14. mieste a to jej ešte športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu po skončení súťaže odrátala šesť bodov za nevyplatenie záväzkov voči jej už bývalému hráčovi Marošovi Schustríkovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok