ČSA prerobili vlani takmer miliardu korún

TASR
19.6.2014 09:56

České aerolínie (ČSA) aj po výraznom zoštíhlení hospodária so stratou. Letecká spoločnosť vlani prerobila 922 miliónov korún (33,55 milióna eur) pri tržbách vo výške 13,3 miliardy Kč. Ide o najhorší výsledok od roku 2009. V predchádzajúcich rokoch však jej výsledky skresľovalo rozpredávanie majetku, ktoré pomáhalo ČSA prežiť.

ČSA prerobili vlani takmer miliardu korún
ČTK

Informuje o tom na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes.

Prevádzkový výsledok ČSA za rok 2013 bol ešte horší - strata 993 miliónov Kč. Vyplýva to z údajov, ktoré ČSA zverejnili v pozvánke na dnešné valné zhromaždenie.

"Výsledky odrážajú dlhodobo nepriaznivú situáciu v leteckej doprave v Európe," uviedol hovorca Dan Šabík. Kompletné výsledky český dopravca už niekoľko rokov po sebe zverejňuje až na konci ďalšieho roka.

Vlani získali podiel v ČSA kórejská spoločnosť Korean Air a neskôr aj česká letecká spoločnosť Travel Service. Po schválení protimonopolným úradom budú mať súkromníci v českých aerolíniách majoritu. Podľa Šabíka by sa mal ich vstup na hospodárskych výsledkoch firmy prejaviť až budúci rok.

Zlé výsledky viedli už vlani k čiastočnej personálnej výmene na cele ČSA. Skončil napríklad šéf obchodu Jiří Marek, odchod oznámil aj šéf aerolínií Philippe Moreels, ktorý zatiaľ na čele firmy ešte zostáva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok