Parker je už najúspešnejším Európanom v NBA

SITA
18.6.2014 16:09

Štvrtý majstrovský titul so San Antoniom spravil z Tonyho Parkera najúspešnejšieho Európana v dejinách basketbalovej NBA. Francúzsky stredný rozohrávač v počte triumf prevýšil slávneho chorvátskeho dlháňa Toniho Kukoča, ktorý sa tešil so Chicagom v rokoch 1996 - 1998.

Parker je už najúspešnejším Európanom v NBA
SITA

"Zbožňujem históriu basketbalu a byť jej súčasťou ako Európan s najväčším počtom titulov je pre mňa obrovská pocta. Ako dieťa som sníval o NBA, hráči pôsobiaci v nej boli mojimi vzormi. Vstával som doma o tretej v noci, aby som mohol sledovať Chicago vo finálových zápasoch," priznal v rozhovore pre Le Figaro 32-ročný Parker, ktorý získal so Spurs majstrovské prstene aj v rokoch 2003, 2005 a 2007. "Ojedinelý zjav, keď si uvedomíte, čo všetko sme so San Antoniom dosiahli a ako dlho dokážeme patriť do absolútnej špičky," doplnil majster Európy 2013 Parker.

Dvoma titulmi v NBA sa z basketbalistov zo "starého kontinentu" môžu popýšiť Španiel Pau Gasol či Slovinec Beno Udrih, nekorunovaný najlepší Európan všetkých čias Dirk Nowitzki má s Dallasom na konte jeden triumf spred troch rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok