Na Ukrajine explodoval tranzitný plynovod

TASR TA3
17.6.2014 15:50

O výbuchu a následnom požiari na tranzitnom plynovode, prepravujúcom ruský plyn cez územie Ukrajiny na Slovensko, informovali dnes tlačové agentúry UNIAN a Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na príslušnú pobočku rezortu vnútra.

K výbuchu, ktorého príčiny objasnia až po nevyhnutných prácach na likvidácii následkov udalosti, došlo podľa rovnakého zdroja v Lochvyckom okrese Poltavskej oblasti.

K stratám na životoch nedošlo, aj keď plamene siahali až do výšky 230 metrov a teplotné zmeny boli citeľné až v okruhu jedného kilometra.

Poltavská oblasť je jednou z 24 oblastí Ukrajiny. Na východe susedí s Charkovskou, na severevýchode so Sumskou a na juhovýchode s Dnepropetrovskou oblasťou. Lochvyckyj okres sa nachádza na severe Poltavskej oblasti.

Podľa Gazpromu výbuch neovplyvní dodávku plynu

Výbuch tranzitného plynovodu na Ukrajine neobmedzil dodávky ruského plynu do Európy. Tieto dodávky sú totiž transportované paralelným plynovodom, uviedol zdroj z ruského plynárenského koncernu Gazprom. Informovala o tom agentúra Reuters. "Export sa neprerušil. Existuje paralelný plynovod," povedal zdroj pre Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok