Brno zakázalo pouličnú prostitúciu na území celého mesta

TASR
17.6.2014 15:34

Brnianski zastupitelia schválili dnes vyhlášku, ktorá na verejných priestranstvách v celom meste zakazuje ponúkanie a poskytovanie sexu. Zákaz, ktorý sa doteraz vzťahoval len na niektoré lokality, nadobudne účinnosť do 15 dní, uviedol podľa spravodajského servera Novinky.cz hovorca magistrátu Pavel Žára.

Brno zakázalo pouličnú prostitúciu na území celého mesta
ČTK

Za návrh zdvihlo ruku 47 osôb z 55-členného zastupiteľstva. Vyhláška, ktorá mala ponúkanie sexuálnych služieb obmedziť, platí v Brne od roku 2005. Uvádza zoznam ulíc, v ktorých je zakázané ponúkať sexuálne služby.

"Niektoré mestské časti tento výpočet vôbec nestanovili. Je to napríklad Brno-stred, Žabovřesky alebo Černovice," povedal Žára. Naopak, mnoho ulíc stanovila napríklad mestská časť Židenice, Královo Pole a Bystrc.

"Dôvodom úplného zákazu je ochrana mládeže a dobrých mravov v meste. Opierame sa o ustálenú judikatúru ústavného súdu, ktorá sa týka všeobecne záväzných vyhlášok o prostitúcii, podľa ktorej je možné zakázať ju na všetkých verejných miestach v obci," dodal Žára.

Medzi zakázané ulice patrí napríklad Kounicova alebo Olomoucká. Práve Kounicova je však známa dostupnosťou sexuálnych služieb na verejnosti. Teraz nebude možné ponúkať sex za peniaze na žiadnom verejnom mieste. V prípade porušenia zákazov hrozí aktérom priestupkové konanie a pokuta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok