Rokovanie o cene plynu opäť neprinieslo výsledok

TASR, TA3
15.6.2014 07:39

Rusko a Ukrajina nenašli spoločné riešenie dlhotrvajúcich sporov ohľadom stanovenia ceny plynu na sobotňajších rozhovoroch. Dohodli sa však na ďalšom stretnutí, ktoré sa uskutoční dnes, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinského ministra energetiky Jurija Prodana.

"Každá strana vysvetlila svoju situáciu, riešenie sa nenašlo. Preto v súlade s návrhom komisára Európskej komisie pre energetiku Günthera Oettingera budú rokovania pokračovať v nedeľu ráno," uviedol Prodan pre médiá v Kyjeve. Rusko pohrozilo, že zastaví dodávky plynu do Kyjeva, ak ukrajinská strana do pondelka nezaplatí dlh vo výške 1,95 miliardy dolárov.

Európska únia má záujem, aby sa Rusko a Ukrajina dohodli, pretože zastavenie dodávok zemného plynu by mohlo narušiť aj dodávky plynu, ktoré prúdia cez Ukrajinu do štátov EÚ.

Na predchádzajúcich rozhovoroch v Bruseli sa zúčastnil ruský minister pre energetiku Alexander Novak, jeho ukrajinský náprotivok Jurij Prodan, šéf ruského energetického gigantu Gazprom Alexej Miller a šéf ukrajinského Naftogazu Andrij Kobolev.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok