Podľa Freda bol údajný faul v dueli s Chorvátskom jasná penalta

TASR
14.6.2014 10:18

Brazílsky útočník Fred je presvedčený, že po faule na neho japonský rozhodca správne odpískal pokutový kop v otváracom dueli futbalových MS proti Chorvátsku. Kontroverzná situácia z druhého polčasu vyvolala vlnu polemík a kritiky na adresu arbitra Juičiho Nišimuru.

Podľa Freda bol údajný faul v dueli s Chorvátskom jasná penalta
SITA

Rozhodca v 71. minúte za stavu 1:1 po zákroku Dejana Lovrena na Freda nariadil penaltu v prospech domácich. Opakované zábery ukázali, že kontakt medzi chorvátskym obrancom a útočníkom "kanárikov" bol iba minimálny. Brazílčania napokon otočili skóre duelu a do šampionátu vstúpili víťazstvom 3:1.

"Jasná penalta," vyhlásil Fred na videozázname, ktoré zverejnila na svojej webstránke Brazílska futbalová federácia. "Neexistuje niečo ako väčšia alebo menšia penalta. Mal som loptu pod kontrolou a bol som pripravený sa otočiť, keď som ucítil zákrok na moje rameno. Loptu som už nemohol dočiahnuť, stratil som rovnováhu a spadol. Zabránilo mi to skórovať."

FIFA odmietla prostredníctvom šéfa rozhodcovskej komise kritiku na adresu Nišimuru, Chorváti ale jeho verdikt označili za "krádež v priamom prenose".

Témy: FIFA Chorvátsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok