Ruské tanky prekročili spoločnú hranicu, tvrdí Kyjev

SITA
12.6.2014 19:13

Na územie Ukrajiny vo štvrtok z Ruska dorazili tri tanky ako aj nespresnené množstvo ďalších obrnených vozidiel. Informoval o tom ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov, ktorý z incidentu obvinil priamo Moskvu.

Ruské tanky prekročili spoločnú hranicu, tvrdí Kyjev
SITA

Jej predstavitelia sa však k správam zatiaľ nevyjadrili. "Zbadali sme kolóny sprevádzané obrnenými transportérmi a ďalšími obrnenými vozidlami... vrátane tankov, ktoré podľa našich informácií ráno prekročili hranicu v meste Snežné," povedal Avakov reportérom v Kyjeve. Ako dodal, ukrajinská armáda zničila "časť kolóny" a boje tam stále prebiehajú.

Juhovýchodné oblasti Ukrajiny sa po februárovom zvrhnutí proruského prezidenta Viktora Janukovyča stali dejiskom nepokojov a násilia medzi silami lojálnymi novej vláde v Kyjeve a proruskými povstalcami. Kým polostrov Krym sa od Ukrajiny oddelil v marci, po májovom referende vyhlásili nezávislosť aj samozvaní lídri Luhanskej a Doneckej oblasti. Vláda v Kyjeve to odmietla akceptovať a zareagovala spustením takzvanej protiteroristickej operácie, ktorá si už vyžiadala desiatky obetí. Moskva sa od násilia dištancovala a odmieta obvinenia, že pomáha separatistom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok