Šupler horúcim kandidátom na post trénera lotyšskej reprezentácie

TASR
11.6.2014 14:32

Július Šupler je vážnym kandidátom na uvoľnený post hlavného trénera lotyšskej hokejovej reprezentácie. Tvrdí to server telegraf.vesti.lv.

Šupler horúcim kandidátom na post trénera lotyšskej reprezentácie
TASR

Skúsený slovenský kouč, ktorý v uplynulej sezóne viedol extraligový HKM Zvolen, momentálne nemá zamestnávateľa a v nedávnom rozhovore pre ruské médiá vyjadril túžbu vrátiť sa do niektorého z tímov nadnárodnej KHL.

Už pred svetovým šampionátom v Minsku bolo jasné, že na lotyšskej striedačke končí Kanaďan Ted Nolan, ktorý sa chce venovať už iba povinnostiam hlavného trénera v klube NHL Buffalo Sabres. Podľa portálu je na zozname jeho možných nástupcov viacero mien a ako veľmi reálna sa javí alternatíva so Šuplerom. Má skúsenosti s tamojším hokejom, v rokoch 2008–2011 viedol lotyšského účastníka KHL Dinamo Riga.

"Šupler nie je proti tomu, aby zakončil svoju trénerskú kariéru ako kouč národného tímu. Variant s Lotyšskom je veľmi pravdepodobný, vzhľadom na to, že Šupler náš hokej dobre pozná," uviedol telegraf.vesti.lv, podľa ktorého už prebehli rokovania medzi Šuplerom a prezidentom Lotyšského hokejového zväzu Kirovom Lipmansom.

Lotyši síce dokázali na uplynulom svetovom šampionáte v Minsku zdolať neskoršieho finalistu Fínsko i USA, ale nezvládli záver bojov v základnej skupine a po troch prehrách v rade nepostúpili do štvrťfinále a na turnaji obsadili konečné 11. miesto. Nolanovi asistenti Karlis Zirnis a Juris Klodans zatiaľ pokračujú pri národnom tíme, podľa portálu telegraf.vesti.lv však nie je vylúčené, že si nový hlavný tréner vyberie vlastných spolupracovníkov.

Šesťdesiattriročný Šupler už okrem Dinama Riga viedol v KHL aj Donbass Doneck a CSKA Moskva, v minulosti viedol v dvoch érach aj slovenskú reprezentáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok