V 1. kole extraligy majster v Trenčíne i duel Zvolen - Bystrica

SITA TA3
10.6.2014 15:33

V prvom kole 22. ročníka hokejovej Tipsport extraligy nastúpi v piatok 12. septembra 2014 úradujúci majster HC Košice na ľade Dukly Trenčín.

V 1. kole extraligy majster v Trenčíne i duel Zvolen - Bystrica

"Význam národnej súťaže je vždy veľký a k tomu aj tak pristupujeme. Chceli sme si udržať čo najväčšiu časť kádra, čo sa nám aj podarilo. Pri vhodnom doplnení kabíny verím, že si kvalitu minimálne udržíme a budeme dobre reprezentovať Slovensko aj v Európe," povedal po žrebe generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš, ktorý je zároveň predsedom predstavenstva Pro-Hokeja.

V úvode novej sezóny je na programe aj pohronské derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou, vicemajster z Nitry sa predstaví v Poprade. "Už sme sa zmierili s finálovou prehrou. Tím sa výrazne neoslabil, doplnili sme káder," povedal riaditeľ HK Nitra Ján Plandora a na margo možného angažovania Žigmunda Pálffyho doplnil: "Rád by som už teraz potvrdil jeho príchod, no ešte si na túto správu musíme počkať."

Žilina privíta Skalicu a Piešťany nastúpia na ľade Martina. "Od úvodu sú dôležité zápasy. Preto už v prvom kole chceme získať body, ktoré by nám mohli v závere súťaže chýbať," povedal generálny manažér Žiliny Imre Valášek.

V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bude opäť účinkovať jedenásť klubov, zástupcov desiatich miest dopĺňa reprezentačný výber hráčov do 20 rokov. Na slávnostnom žrebovaní v Bratislave sa zúčastnili zástupcovia všetkých klubov.

Tipsport extraliga bude mať aj v sezóne 2014/2015 spolu 54 kôl základnej časti, posledné je na programe v utorok 24. februára 2015. Vyraďovacia časť sa začne o štyri dni neskôr prvými štvrťfinálovými súbojmi. Majster SR bude známy najneskôr 13. apríla 2015. "Potvrdzujem, že všetci účastníci extraligy z uplynulej sezóny sa už prihlásili do nového ročníka a uhradili členské príspevky. Som zároveň rád, že kvalitatívne sa nová sezóna opäť posúva vyššie. S každým ročníkom nám pribúda na ľade mladý talentovaný dorast, a novinkou je tiež skutočnosť, že sa nášmu extraligovému klubu HC Košice podarilo zaujať miesto v novovzniknutej medzinárodnej Lige majstrov. Pevne verím, že i táto novinka so sebou prinesie aj zvýšenie záujmu zo strany fanúšikov," prezradil Vladimír Paštinský, šéf riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže Pro-Hokej. "V systéme súťaže sa oproti predchádzajúcej sezóne nič nezmenilo. V kalendári sme sa snažili vyhovieť všetkým požiadavkám v súvislosti s reprezentačnými pauzami či účasťou Košíc v Lige majstrov," prezradil V. Paštinský.

Pred úvodom každej sezóny sa vynára otázka finančných záležitostí jednotlivých účastníkov. "Sú jasné pravidlá, že do 30. júna musia všetky kluby nahlásiť svoje záväzky voči hráčom a trénerom. Do 1. augusta potom musia odprezentovať ich vyrovnanie," informoval riaditeľ Pro-Hokeja. Počas májových MS v Minsku prijala Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) nové pravidlá, no o tých sa ešte vo vedení najvyššej slovenskej hokejovej súťaže nehovorilo. "Vieme o nich, no až po nadnárodnom pracovnom mítingu komisií rozhodcov jednotlivých krajín vo Frankfurte budeme diskutovať o ich zavedení do praxe v extralige," dodal Paštinský.


Dvojice 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2014/2015 - piatok 12. septembra:
HK Poprad - HK Nitra
MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica
HKM Zvolen - HC'05 Banská Bystrica
Dukla Trenčín - HC Košice
MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany

Hokejové kluby volajú po financiách

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok