Meszároš na trh voľných hráčov, Viedenský do Európy

SITA
10.6.2014 10:29

Slovenský obranca Andrej Meszároš pravdepodobne nezostane v tíme zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins. V rozhovore pre denník Šport to prezradil jeho agent Peter Kadleček. Dvadsaťosemročný rodák z Považskej Bystrice sa do Bostonu dostal v marci výmenou z Philadelphie, v ktorej hral od leta 2010.

Meszároš na trh voľných hráčov, Viedenský do Európy
SITA

Celkovo má v NHL na svojom konte už 585 duelov základnej časti a 50 štartov v play-off. "Andrej pôjde na trh NHL ako voľný hráč od 1. júla. Jediný klub, s ktorým môže dovtedy rokovať, je Boston, ale ten mu ponuku nedá. Vyčkajme, čo urobí manažment Bostonu po neúspešnej sezóne. Nikto z Bruins nás ohľadom Andreja nekontaktoval a ani si nemyslíme, že nás bude," povedal pre Šport Kadleček a podal informácie aj o ďalších svojich klientoch.

Zmluva v klube Tampa Bay Lightning sa skončila krídelníkovi Richardovi Pánikovi. "Už dostal kvalifikačnú ponuku od Tampy, čo znamená, že si na neho udržala práva. K rokovaniam o zmluve príde v priebehu júla, po drafte. Generálny manažér Steve Yzerman sa vyjadril, že má o Pánika záujem, ale všetci dobre vieme, čo znamenajú americké reči... Zajtra si tu, pozajtra už nie," pokračoval agent.

Definitíva o nasledujúcom ročníku nie je ani v prípade Mareka Viedenského. "Pre neho riešime Európu. Evidujeme ponuky z KHL, Česka a Fínska. Čo sa týka Metallurgu Magnitogorsk, bola to jedna z alternatív. Počas svetového šampionátu sa boli na neho pozrieť, no po MS Magnitogorsk Mareka neoslovil. Má však dve až tri reálne ponuky z KHL. Vzhľadom na to, že v minulých rokoch bol viac zranený ako zdravý, prioritou pri výbere klubu je, aby nebol hráčom štvrtého útoku," pokračoval pre Šport spomenutý hráčsky agent.

U mladučkého útočníka Martina Réwaya sú len dve možnosti. "Buď zostane v quebeckej juniorskej súťaži, alebo nastúpi do prípravy so Spartou Praha. Iné alternatívy nie sú. Ak zostane v Prahe, asi si zavrie dvere do NHL na dosť dlhú dobu," doplnil Peter Kadleček.

Ďalšia dvojica jeho klientov, obranca Martin Marinčin a útočník Marek Hrivík, má zmluvy s klubmi aj do nasledujúceho ročníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok