Slovenská dvadsaťjednotka prehrala v príprave vo Švédsku

TASR
9.6.2014 20:37

Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v pondelok v prípravnom stretnutí so švédskymi rovesníkmi 0:1. O triumfe mladých hráčov "Tre kronor" rozhodol na štadióne v Trelleborgu už v prvom polčase útočník IFK Norrköping Isaac Kiese Thelin.

Slovenská dvadsaťjednotka prehrala v príprave vo Švédsku

Slovenská "dvadsaťjednotka" odohrala v tomto kalendárnom roku zatiaľ päť prípravných zápasov. Vo februári prehrala s portugalskou "dvadsiatkou" 0:2 a v marci remizovala 4:4 s tímom Turecka do 23 rokov. Až potom sa zverenci trénera Ivana Galáda tešili z víťazstva, keď zdolali českú "dvadsaťjednotku" 3:1 a anglický výber do 23 rokov (1:0). Najbližšie nastúpia mladí Slováci 4. septembra v Senci na zápas kvalifikácie ME 2015 proti Škótsku.

Prípravný zápas hráčov do 21 rokov:
Švédsko - Slovensko 1:0 (1:0)
Gól: 38. Thelin. ŽK: Lewicki. Rozhodovali: Maae - Rasmussen, Sabic (všetci Dán.), 1015 divákov.
Zostava a striedania SR "21": Le Giang - Mihálik, Škriniar, Hudák, Mazáň (86. Habánek) - Lobotka (56. Oršula), Lásik (83. Špalek) - Schranz (76. Haraslín), Škvarka, Malec (56. Šmehýl) - Zreľák
/zdroj: SFZ/

Na štadióne v Trelleborgu dlho dominovali osobné súboje v strede pola a tak sa hralo väčšinou medzi šestnástkami bez gólových šancí. Slováci neboli horším tímom, dokonca mali v prvom polčase aj viac štandardných situácii, ale vo finálnej fáze boli bezzubí.

Švédi neboli o nič kreatívnejší, ale dokázali využiť jedno zaváhanie hostí. V 38. minúte po kolmej akcii do šestnástky prišiel strieľaný center z pravej strany a nepokrytý Thelin zblízka bez problémov skóroval. Slováci takmer vzápätí odpovedali, ale z krátkeho tlaku vyťažili len strelecké príležitosti.

Obraz hry sa výraznejšie nezmenil ani v druhom dejstve, hoci Švédi mali častejšie loptu na kopačkách. V 63. minúte sa však do šestnástky vrútil Schranz, no domáci mu v poslednom momente vypichli loptu. Hostia vystupňovali svoju aktivitu a vysunuli vyššie napadanie, ale bez žiadaného efektu.

Naopak, Švédi napriek striedaniu hrali kompaktne a vzadu v podstate bez chyby. Aj tak mohli hostia vyrovnať, keď striedajúci Haraslín zachytil v 87. minúte  rozohrávku domácich, ale sám zoči-voči švédskemu brankárovi mieril tesne vedľa žrde. Slovákom sa tak už nepodarilo vyrovnať, hoci remíza by svedčala viac tomuto zápasu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok