Domobrana v Slovjansku údajne zničila armáde raketový systém Grad

TASR TA3
9.6.2014 18:29

Na východe Ukrajiny ďalej zúria krvavé boje. V Slovjansku sa stále ozýva streľba a letisko Mariupol sa údajne znova ocitlo pod paľbou. Povstalcom sa údajne podarilo zničiť jeden z vojenských raketových systémov Grad, ktorým ukrajinská armáda ostreľuje mesto.

Ukrajinská armáda podľa agentúry pokračuje v útokoch na Slovjansk a jeho predmestia. Okrem systémov Grad používa aj húfnice či samohybné mínomety 2S4 Tuľpan.

Podľa zástupcov domobrany mesto utrpelo značné škody. Delostrelecká paľba čiastočne zničila nemocnice, školy a taktiež plynovod. Medzi obeťami sú podľa domobrany aj civilisti; z ostreľovaného mesta utekajú ľudia.

Podľa agentúry AP je Slovjansk už takmer dva mesiace epicentrom bojov medzi armádou a "proruskými vzbúrencami", ktorí obsadili vládne budovy, policajné stanice a hraničné stanovištia. Podľa vzbúrencov je za civilné obete zodpovedná vláda. Kyjev ale tvrdí, že militanti útočia na civilistov, aby podnietili hnev voči vláde. Podľa ukrajinských vládnych predstaviteľov, píše AP, si konflikt vyžiadal najmenej 200 mŕtvych, väčšinou civilistov.

Hovorca protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny Vladyslav Selezňov na Facebooku napísal, že za ostreľovanie Slovjanska sú zodpovední separatisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok