Prezident Asad vyhlásil všeobecnú amnestiu

TASR
9.6.2014 15:06

Sýrsky prezident Bašár Asad vyhlásil všeobecnú amnestiu pre väzňov v krajine. Informovala o tom dnes sýrska štátna agentúra SANA.

Prezident Asad vyhlásil všeobecnú amnestiu
SITA

Dekrét o amnestii vydal Asad po piatich dňoch od víťazstva v prezidentských voľbách, po ktorých si už na tretie po sebe idúce funkčné obdobie zabezpečil kreslo hlavy štátu na ďalších sedem rokov.

Z vyhlásenia amnestie podľa agentúry AP bezprostredne nebolo zrejmé, koľko väzňov bude oslobodených. Správa agentúry SANA neuvádza, či sa amnestia bude týkať aj niekoľkých tisícov väznených stúpencov opozície a ich príbuzných. V súčasnosti sa podľa informácií aktivistov v sýrskych štátnych väzniciach nachádza zhruba 18.000 osôb.

Sýrska provládna televízia al-Ichbaríja s odvolaním sa na vyhlásenie ministra spravodlivosti uviedla, že prezidentský dekrét o amnestii väzňov bol vydaný "v kontexte sociálnej tolerancie a národnej jednoty".
Sýrska vláda po opätovnom zvolení Asada už cez víkend prepustila desiatky väzňov, odsúdených za základe obvinení z terorizmu. V piatok prepustili 320 väzňov v najväčšom meste krajiny Aleppo, uviedli sýrski opoziční pozorovatelia pre ľudské práva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok