Nezvestného veterána objavili na oslavách vylodenia v Normandii

TASR
6.6.2014 20:53

Britská polícia dnes oznámila, že 89-ročného veterána druhej svetovej vojny, ktorý zmizol zo svojho opatrovateľského domu v Anglicku, objavili v Normandii, kde sa zúčastnil na oslavách vylodenia Spojencov počas Dňa D.

Nezvestného veterána objavili na oslavách vylodenia v Normandii
SITA

Bernarda Jordana naposledy videli vo štvrtok ráno v domove The Pines v meste Hove v južnom Anglicku. Personál večer zavolal políciu.

Tá oznámila, že jej zatelefonoval ďalší veterán. Oznámil jej, že sa spolu s Jordanom nachádzajú v hoteli v Ouistrehame vo Francúzsku. Policajti sa rozprávali aj s Jordanom, ktorý bol podľa nich v poriadku.

Bývalý účastník druhej svetovej vojny opustil domov so svojimi medailami a pridal sa ku skupine veteránov, ktorá odchádzala autobusom do Francúzska.


Policajný náčelník Nev Kemp na sociálnej sieti Twitter napísal, že domov nedovolil nezvestnému veteránovi odísť do Normandie.

Domov The Pines to však poprel.

"V skutočnosti sa personál domova snažil dostať pána Jordana na schválenú cestu s Kráľovskou britskou légiou," napísal vo vyhlásení Peter Curtis, riaditeľ domova. Jordan sa nemohol na ceste zúčastniť pre to, že žiadosť podal na poslednú chvíľu.

Polícia doplnila, že priatelia účastníka druhej svetovej vojny "zabezpečia, aby sa o niekoľko dní dostal bezpečne späť do Hove, až skončia oslavy Dňa D".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok