Sterling súhlasil s predajom Clippers

SITA TA3
5.6.2014 09:09

Donald Sterling dal v stredu súhlas s predajom klubu basketbalovej NBA Los Angeles Clippers, ku ktorému ho dotlačilo vedenie súťaže pre jeho aféru s rasistickými vyjadreniami.

Organizácia, ktorú vlastnil 33 rokov, prejde za 2 miliardy dolárov do rúk bývalého výkonného riaditeľa Microsoftu Steva Ballmera. Obchod dohodla Sterlingova manželka Shelly, ktorá disponovala 50-percentným podielom.

"Zrodila sa dohoda s NBA, ktorá vyriešila všetky nezrovnalosti," uviedol Sterlingov právny zástupca Maxwell Blecher. Oficiálne však ešte nič nie je podpísané. Sterling pritom len minulý týždeň zažaloval NBA na federálnom súde pre porušenie jeho ústavných práv.

Odvolal sa pri tom na protizákonnosť nahrávky jeho súkromného rozhovoru s milenku, v ktorom zazneli z jeho úst slová urážajúce čiernu rasu. Zverejnenie nahrávky spustilo celú aféru a viedlo k tomu, že komisár NBA Adam Silver Sterlingovi uložil doživotný zákaz pôsobenia v lige, pokutu 2,5 milióna dolárov a vyvinul na neho nátlak k predaju. Podľa NBA realitný magnát poškodil súťaž a jej ďalších účastníkov.

Blecher potvrdil, že žalobu na federálny súd stiahnu. Transakciu ešte musí schváliť Rada guvernérov NBA, mohlo by sa tak stať v polovici júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok