Procházka: Matovič je psychopat, na detektor lži pôjdem

TA3
3.6.2014 17:26

Radoslav Procházka pôjde na detektor lži, nie však podľa pravidiel Igora Matoviča. Lídra obyčajných považuje za psychopata. Trvá na tom, že prezidentskú kampaň chcel financovať výlučne cez transparentný účet.

Procházka: Matovič je psychopat, na detektor lži pôjdem
SITA

To, že niekoľko tisíc cez tento účet neprešlo, majú na svedomí podľa Procházku šéf jeho kampane Martin Dubéci a Andrej Zmeček.

O tom, že časť peňazí nešla cez transparentný účet, sa Procházka dozvedel vraj len v pondelok 2. júna. "A dosť som chalanov zhulákal za to," poznamenal Procházka. Trvá na tom, že dal jasný pokyn financovať všetko len z transparentného účtu. Jeho "chalani" však vraj konali tak, aby mu pomohli. Procházka uviedol, že im chodili výhražné "esemesky" od Igora Matoviča.

Líder OĽaNO sa mal vyhrážať, že urobí tlačovú konferenciu, na ktorej povie, akí sú Procházka a jeho prezidentský tím podvodníci, lebo meškajú dva dni s platbou. Zmeček mal podľa Procházku peniaze na kampaň z predaja bytu a z dedičstva. Šéf Siete vie len o približne 20.000 eur, ktoré nešli cez transparentný účet. Je podľa neho možné, že sa objavia aj iné, médiá sa na ne ale majú pýtať Dubéciho a Zmečeka, ktorí nedodržali pokyn platiť len cez transparentný účet.

Procházka tvrdí, že to nevie, lebo s "chalanmi" nehovoril osobne ani telefonicky. "Nebol som s nim, ani sme spolu netelefonovali, odišiel mi mobil," povedal. Na otázku, či sa ich na to teda nepýtal, povedal, že sa pýtal a že by to mala byť nula. Na otázku, či sa za to zaručuje, odvetil, že sa už zaručoval a predsa musel kričať. V súvislosti s financovaním strany Sieť povedal, že "to bude tiež v poriadku".

Procházka je pripravený ísť na detektor lži. Na test polygrafom ho vyzval Matovič pre podozrenia z čierneho financovania prezidentskej kampane. Matovič je presvedčený, že by Procházka neprešiel cez žiadny polygraf na svete. Procházka sa detektorom lži začne zaoberať po skončení aktuálnej schôdze. "Predpokladám, že najneskôr do týždňa od jej skončenia sa to dá zvládnuť," povedal dnes novinárom.

Na teste sa nemieni dohadovať s Matovičom. "S psychopatom sa dohody uzatvárať nedajú," vyhlásil. Dodal, že verejný priestor nie je lunapark, detektor lži nie je púťová atrakcia a on nie je Matovičovo teliatko, ktoré si bude po jarmoku vodiť na retiazke.

"Dal som sľub a v plnom rozsahu ho dodržím. Musí to mať procesnú a technickú úroveň, ktorá tomu dá dôveryhodnosť," zdôraznil Procházka. Šéf Siete je ochotný na polygrafe zodpovedať aj otázku, či jeho prezidentská kampaň stála niečo cez štvrť milióna eur.

Na brífingu v parlamente bol aj Igor Matovič. Procházku opätovne vyzval, aby priznal, že je zlodej a podvodník a že nefinancoval svoju prezidentskú kampaň celkom čisto. Procházka na Matovičovu výzvu nereagoval, otočil sa a odišiel do rokovacej sály.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok