Apple predstavil nové operačné systémy Yosemite a OS8

TASR
3.6.2014 09:24

Americký koncern Apple predstavil v pondelok (2. 6.) nový operačný systém pre svoje osobné počítače Mac aj pre smartfóny iPhone a tablety iPad. Apple zároveň zverejnil aj prvé detaily o mobilnej aplikácii HealthKit, ktorá bude sledovať a analyzovať údaje o zdraví užívateľa. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Apple predstavil nové operačné systémy Yosemite a OS8
SITA/AP

Agentúry však konštatujú, že Apple na výročnej konferencii venovanej vývoju neukázal žiadne veľké prekvapenie. Generálny riaditeľ koncernu Tim Cook a šéf softvérovej divízie sa venovali predovšetkým operačnému systému "Yosemite" pre počítače Mac a systému OS8 pre iPhony and iPady s aplikáciou HealthKit. Tá bude zhromažďovať údaje o zdravotnom stave užívateľa, ako je napríklad jeho krvný tlak, a hmotnosť, ktoré doteraz sledoval celý rad aplikácií. Po novom na to postačí len jedna a tá bude súčasťou operačného systému OS8.
 

Okrem toho budú mať zariadenia s týmto operačným systémom aj aplikáciu HomeKit. Tá umožní užívateľom pomocou smartfónu či tabletu ovládať domácu elektroniku, napríklad garážové brány, svetlá či termostat. 
 

Operačný systém Yosemite pre počítače Mac, nazvaný podľa známeho kalifornského parku, bude od jesene dostupný zadarmo a podľa Apple prinesie podstatne vylepšené aplikácie na ukladanie a zdieľanie údajov na internete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok