Sieť bude mať kandidáta na primátora Bratislavy, Kňažko to nebude

TASR
27.5.2014 16:54

Sieť Radoslava Procházku predstaví do týždňa svojho kandidáta na primátora Bratislavy. Milan Kňažko ním nebude. Na tlačovej konferencii v Bratislave to povedal Procházka, ktorý sa tiež nechystá kandidovať na tento post.

Sieť bude mať kandidáta na primátora Bratislavy, Kňažko to nebude
SITA

"Ja nie som komunálny politik," vysvetlil.

Pre Procházku je dôležité, aby kandidát Siete vymenil vo funkcii primátora Bratislavy Milana Ftáčnika. "Urobím všetko pre to, aby som kolegov zo stredopravých strán presvedčil, že toto je kandidát, ktorý má šancu uspieť a že pomôže rozvoju hlavného mesta a ktorý to mesto povedie tak, aby slúžilo ľuďom, ktorí tu žijú," uviedol Procházka. Dodal, že s kandidatúrou nemieni obchodovať, neplánuje ani deliť hlasy stredopravých strán.

Procházka je ochotný dohodnúť sa aj na inom ako vlastnom kandidátovi. "Pokiaľ to bude kandidát spĺňajúci parametre, to znamená, že to nie je zaslúžilý stranícky káder, že tam nie je naplnenie straníckych alebo sponzorských zadaní, že to nie je človek s 20- až 25-ročným výskytom v politike, ale s novou energiou a predstavou, čo mesto potrebuje, tak, samozrejme, áno," povedal.

Každý z primátorských a starostovských kandidátov Siete bude musieť zložiť richtársku prísahu. V nej majú byť záväzky súvisiace so starostlivosťou o mestské financie, kvalitu úradu a života obyvateľov mesta či obce. Tiež tam budú tri záväzky špecifické pre dané mestá a obce. "To bude základný programový dokument kandidátov," poznamenal Procházka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok