Santos prvým finalistom MS klubov FIFA

TA3, SITA
14.12.2011 14:52

Majstrovstvá sveta futbalových klubov pod hlavičkou FIFA sa zatiaľ vyvíjajú podľa predpokladov, v stredajšom prvom semifinále zdolal brazílsky FC Santos japonskú Kašiwu Rejsol bez výraznejších problémov 3:1. O góly favorita sa postarali Neymar, Borges a Danilo, za domácich skóroval Kasai.

Santos sa v nedeľňajšom finále stretne s úspešnejším zo súboja FC Barcelona (Šp.) - Al Sadd SC (Kat.), Kašiwu čaká súboj o konečnú tretiu priečku.

Výsledok prvého semifinálového zápasu na MS klubov 2011 FIFA:
Kašiwa Rejsol - FC Santos 1:3 (0:2)
Góly: 53. Sakai - 20. Neymar, 24. Borges, 63. Danilo
Zostavy:
Kašiwa: Sugeno - Sakai, Kondo, Masušima, Hašimoto (80. Hjodo) - Domingues, Kurisawa, Otani, Wagner - Kudo (46. Kitadžima), Tanaka (65. Sawa)
Santos: Rafael - Danilo (90+. Aguiar), Dracena, Rodrigo, Durval - Henrique, Arouca - Elano (59. Alan Kardec), Ganso, Neymar - Borges (80. Ibson)

Santos vstúpil do dueluň v súlade s očakávaniami dravšie. V 20. min sa presadil najväčší talent súčasnosti, 19-ročný útočník Neymar. Tínedžera vysunul špílmacher Ganso, Neymar si následne zasekol jedného z brániacich hráčov a technickou strelou spoza šestnástky otvoril skóre. O štyri minúty neskôr bolo už 2:0 pre favorita, keď svojho ofenzívneho kolegu napodobnil Borges, ktorý vymietol opačný - ľavý roh bránky japonského tímu. V závere prvého dejstva ešte fanúšikov Santosu vystrašila zrážka Neymara so spoluhráčom Henriquem, ktorá však nevyústila do zranenia.

Domáce mužstvo nastúpilo do druhého polčasu s ambíciou zabojovať o svoju šancu. V 54. min sa o kontaktný gól postaral Kasai, ktorý najvyššie vyskočil na roh Wagnera. O necelých desať minút bol rozdiel v skóre opäť výraznejší, keď Danilo z priameho kopu obstrelil múr brániacich hráčov a gólman Sugeno nemal najmenšiu šancu. Hráči Rejsolu mali následne hneď niekoľko výborných príležitostí na zníženie, no keď optimálne nezasiahla obranca Brazílčanov, Japonci trafili iba do konštrukcie bránky, prípadne trestuhodne zahodili. Keďže v 85. min nezvýšil na 4:1 Ibson, diváci už loptu v sieti nevideli.

Zostávajúci program futbalových MS klubov (všetky časy SEČ):
Semifinále:
15. decembra, 11.30 (Jokohama): FC Barcelona (Šp.) - Al Sadd SC (Kat.)
Zápas o 3. priečku:
18. decembra, 8.30 (Jokohama): Kašiwa Rejsol (Jap.) - FC Barcelona (Šp.)/Al Sadd SC (Kat.)
Finále:
18. decembra, 11.30 (Jokohama): FC Santos (Braz.) - FC Barcelona (Šp.)/Al Sadd SC (Kat.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok