Moody's znížil dlhodobý rating ČSOB

TASR
27.9.2011 17:01

Ratingová agentúra Moody's Investors Service dnes znížila dlhodobý rating vkladov ČSOB z A3 na Baa2. Zároveň potvrdila krátkodobý rating na úrovni Prime-2 a rating individuálnej finančnej sily na úrovni D. Výhľad všetkých ratingov ostáva stabilný.

Moody's znížil dlhodobý rating ČSOB

Dôvodom tohto kroku je nedávne zníženie ratingu materskej banky, belgickej KBC Bank, ktorý priamo vchádza do ratingového hodnotenia ČSOB. Zmena ratingu podľa Moody's odzrkadľuje menšiu schopnosť KBC Bank podporiť ČSOB, ak by to bolo v budúcnosti potrebné. Ratingová agentúra však zároveň potvrdila silnú kapitálovú základňu ČSOB.

"Zmena ratingového hodnotenia len odzrkadľuje nedávnu zmenu ratingu našej materskej banky. Táto zmena nemá vplyv na stabilitu ČSOB, ani žiadny dosah na našich klientov. ČSOB je vďaka konzervatívnemu a zodpovednému prístupu stabilnou bankou, čo potvrdzuje aj náš individuálny rating a  krátkodobý rating vkladov, ktoré agentúra nezmenila," komentoval krok Moody's predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok