NŠC ocenilo najlepších športovcov

TASR TA3
13.1.2014 22:21

Národné športové centrum (NŠC) v pondelok ocenilo vyše štyridsať najúspešnejších športovcov a trénerov za rok 2013. V športovej hale Mladosť im odovzdali ceny medzi inými aj štátny tajomník školstva, vedy, výskumu a športu SR Štefan Chudoba a prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

NŠC ocenilo najlepších športovcov
SITA

Medzi ocenenými nechýbali viacerí adepti na účasť na februárových olympijských hrách v Soči - zjazdové lyžiarky Jana Gantnerová a Barbara Kantorová, bežkyňa na lyžiach Alena Procházková, krasokorčuliarka Monika Simančíková, či biatlonisti Paulína Fialková, Terézia Poliaková a Tomáš Hasilla. Ceny v kategórii seniorov si prevzali napríklad vodná slalomárka Jana Dukátová, karatistka Jana Vojtikevičová, atléti Jozef Repčík a Marcel Lomnický, či triatlonista Richard Varga.

"V uplynulom roku som sa snažil čo najviac sa priblížiť ku svetovej špičke. Spravil som však pár chýb, ktoré sa potom odrazili vo vrcholnej príprave na finále MS v Londýne. No podal som aj niekoľko dobrých výkonov a som spokojný, že postupujem dopredu. V tomto roku začínam v seriáli MS už v apríli v Aucklande. Budem sa snažiť, aby som dopadol v celkovom rebríčku lepšie ako minulý rok a aby som dosiahol nejaké Top 10, Top 5 umiestnenia," uviedol pre TASR Varga.

Objavom roka sa stala triatlonistka Ivana Kuriačková, ktorá si v uplynulom roku vybojovala titul na ME v duatlone v holandskom Horst aan de Maas a 2. miesto na juniorskom svetovom šampionáte v Ottawe.

"Uplynulá sezóna bola veľmi vydarená, stále som sa zlepšovala. Toto bola vlastne moja posledná sezóna v juniorskej kategórii a vyšla mi podľa plánov. Teraz som už medzi seniormi, čo bude pre mňa veľký skok, ale myslím si, že mám šancu zaradiť sa medzi profesionálov," povedala pre TASR.


Ocenenia odovzdali športovcom a ich trénerom okrem Chudobu a Chmelára aj riaditeľ Národného športového centra Boris Čavajda a generálny riaditeľ sekcie štátnej starostlivosti o šport a mládež MŠVVaŠ SR Ladislav Čambal.


Chudoba vo svojom príhovore okrem iného povedal: "Veľmi si želám, aby sa Slovensku podarilo aj v roku 2014 zaujať na športovom nebi dobré pozície. Síce sme maličká krajina, ale vždy sme vo viacerých odvetviach patrili k špičke. Tento rok nás čakajú zimné olympijské hry v Soči. Olympiáda je raz za štyri roky a pre veľa športovcov je to životná šanca. Chcel by som, aby naši reprezentanti k tomu aj tak pristupovali a využili ju."


Za úspešnú reprezentáciu NŠC v kategórii akademikov a juniorov sú ocenení športovci a ich tréneri v štyroch kategóriách:

1. Kandidáti účasti na ZOH 2014 v Soči (cena: čestné uznanie pre športovca i trénera):
Jana Gantnerová - zjazdové lyžovanie, tréner - Juraj Gantner
Barbara Kantorová - zjazdové lyžovanie, manažér - Dušan Kantor
Barbora Lukáčová - zjazdové lyžovanie, tréner - Bohumír Zeman
Alena Procházková - bežecké lyžovanie, tréner - Ján Valuška
Klaudia Medlová - snoubording, tréner - Marek Hliničan
Paulína Fialková - biatlon, trénerka - Anna Murínová
Terézia Poliaková - biatlon, trénerka - Anna Murínová
Tomáš Hasilla - biatlon, tréner - Pavol Kobela
Monika Simančíková - krasokorčuľovanie, tréner - Vladimír Dvojnikov
Jozef Petrulák, Marián Zemaník - dvojsedadlové sane, tréner - Ľubomír Mick

2. Skokan roka: Ivana Kuriačková - triatlon

3. Juniori (ocenený športovec a ocenený tréner):
Denis Myšák - rýchlostná kanoistika, tréner - Ľubomír Hagara
Dorota Balciarová - karate, tréner - Peter Baďura
Dominika Tatárová - karate, tréner - Jozef Poliak

4. Seniori (ocenený športovec a ocenený tréner):
Jana Dukátová - vodný slalom, tréner - Róbert Orokocký
Peter Csonka – vodný slalom
Jana Vojtikevičová - karate, tréner - Ján Longa
Lenka Matejová - zápasenie, tréner - Andrej Fašánek
Jozef Repčík - atletika, tréner - Marcel Lopuchovský
Marcel Lomnický - atletika
Barbara Kantorová - lyžovanie
Jana Gantnerová - lyžovanie, tréner Juraj Gantner
Ivana Kuriačková - triatlon, tréner - Mária Kuriačková
Richard Varga - triatlon, tréner - Kristián Cupák

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok