Prezídium SDKÚ-DS opäť o prezidentskom kandidátovi nerozhodlo

SITA
5.12.2013 11:56

Prezídium SDKÚ-DS v stredu večer otvorilo diskusiu o podpore niektorého z prezidentských kandidátov, ale nerozhodlo. Nehovorilo ani o konkrétnych menách. O tom, či o prezidentských voľbách bude rokovať ústredná rada strany, ktorá bude 14. decembra v Bratislave, tiež nie je zatiaľ jasné. Prezídium o tom rozhodne na budúci týždeň.

Prezídium SDKÚ-DS opäť o prezidentskom kandidátovi nerozhodlo
SITA

Na vyjadrenie SDKÚ-DS čakajú KDH a Most-Híd, ktoré podporujú Pavla Hrušovského. „SDKÚ-DS tvrdilo, že sa vyjadrí po voľbách do vyšších územných celkov. Čakáme na ich stanovisko. Bolo by vhodné, aby sme túto tému uzavreli čím skôr,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Abrhan. Ten nepredpokladá, že by SDKÚ-DS čakala na kandidáta Smeru-SD. „V tomto zmysle sú už relevantní kandidáti známi. Do Vianoc by bolo vhodné, keby sa mohli rozhodnúť,“ dodal.

Prezidentské voľby budú na jar. Na kandidatúru za prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásili podnikateľ Andrej Kiska, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. SaS navrhla Petra Osuského. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková, 75-ročný vedec Milan Melník. Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, avizoval, že sa tiež bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a tiež Milan Kňažko.

Prezídium SDKÚ-DS nerozhodlo ani o vypísaní straníckych primárok pre voľby do Európskeho parlamentu, ktoré budú tiež na budúci rok. Primárky na lídra kandidátky do europarlamentu by mali byť v januári, na ostatných kandidátov vo februári.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok