Minister Miroslav Lajčák začal návštevu Belehradu

TASR TA3
19.9.2013 21:15

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes (19. septembra 2013) pricestoval na návštevu Srbskej republiky.

Minister Miroslav Lajčák začal návštevu Belehradu
SITA

V rámci programu rokoval s predsedom vlády Ivicom Dačićom a so svojím rezortným partnerom ministrom zahraničných vecí Ivanom Mrkićom. M. Lajčák diskutoval s partnermi primárne o eurointegračných ambíciách Srbska. "Nadobudnutie platnosti asociačnej a stabilizačnej dohody spolu s rozhodnutím o otvorení prístupových rokovaní so Srbskom považujeme za historický úspech vašej politickej elity ako aj ocenenie jej úsilia a neľahkých rozhodnutí v ostatnom čase," podčiarkol M.Lajčák. Zároveň ocenil zodpovedné správanie sa Belehradu.

Obaja ministri zahraničných vecí sa venovali taktiež rozvoju slovensko-srbských vzťahov a aktuálnym medzinárodnopolitickým otázkam, osobitne vývoju situácie v Sýrii.

Vo večerných hodinách absolvuje šéf slovenskej diplomacie ešte stretnutie s podpredsedom vlády Alexandarom Vučićom. Zajtra príjme ministra Miroslava
Lajčáka srbský prezident Tomislav Nikolić a vystúpi na III. ročníku prestížneho Belehradského bezpečnostného fóra v rámci otváracieho panelu "Budovanie štátu a európska integrácia: vzájomné posilnenie alebo protichodné procesy?".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok