Pacienti najdlhšie čakajú na operáciu kolena a bedrového kĺbu

TASR
19.9.2013 11:20

Počty poistencov na čakacích zoznamoch, ktoré sa mali od roku 2010 zvyšovať, podľa Stredoeurópskeho inštitútu pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) postupne klesajú. Aj keď sa medziročne počet čakajúcich poistencov výrazne nezmenil, ľudia čakajú kratšie.

Pacienti najdlhšie čakajú na operáciu kolena a bedrového kĺbu
SITA

Ako ukázal prieskum inštitútu, na Slovensku najviac ľudí čaká na operatívne riešenie kolenného (3036) a bedrového (2721) kĺbu a operáciu katarakty – šedého zákalu (2580). Údaje sú aktuálne k aprílu tohto roka.

"Aj keď porovnanie s minulosťou sťažujú chybne vykazované dáta VšZP v roku 2012, vo všeobecnosti je možné povedať, že počty pacientov na čakacích listinách od roku 2010 najprv stúpali, ale v poslednom roku je možné vo všetkých troch poisťovniach pozorovať postupný pokles, aj keď na rozdiel od Unionu počty poistencov v Dôvere ani vo VšZP neklesli na úroveň hodnoty z roku 2010," konštatujú autori prieskumu Roman Mužik a Angelika Szalayová z HPI.

Bez ohľadu na poskytovateľa a poisťovňu sa na totálnu endoprotézu (TEP) kolenného alebo bedrového kĺbu na Slovensku čaká v priemere okolo 9 mesiacov a na operáciu katarakty necelé 3 mesiace. "Dĺžka čakacej lehoty na TEP bedrového kĺbu medzi rokom 2012 a 2013 klesla o 5,3 mesiaca, pričom dĺžka čakacej lehoty na operáciu katarakty sa medzi rokom 2012 a 2013 nezmenila," píše sa v analýze.

V apríli bolo na čakacích listinách podľa zistení HPI 10.611 poistencov, z toho vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) 7778, v zdravotnej poisťovni Dôvera 2709 a v Union zdravotnej poisťovni 124. Najviac poistencov na čakacích listinách po zohľadnení veľkosti poistného kmeňa má VšZP, v ktorej na výkony čaká 8,3-násobne viac poistencov ako v Unione ZP. Na druhom mieste je zdravotná poisťovňa Dôvera, ktorá má na zoznamoch 6,7-krát viac poistencov než Union ZP.

HPI odporúča na zlepšenie situácie štyri opatrenia, a to vyššiu podporu prevencie, ako aj legislatívnu úpravu toho, na akú zdravotnú starostlivosť má poistenec nárok. Odporúča tiež vyššiu transparentnosť vo vedení a zverejňovaní čakacích listín a vyššiu efektívnosť a koordináciu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pri nedostatku kapacít a vytvorenie možnosti skoršieho vykonania výkonu pri čiastočnej úhrade starostlivosti pacientom, ak je problémom nedostatok finančných zdrojov.

Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti odporúča poistencovi plánovanú zdravotnú starostlivosť v prípade, ak by mal na zákrok čakať dlhšie ako tri mesiace. Ku koncu minulého roka bolo na čakacích listinách vyše 10.000 ľudí. Najviac pacientov vlani na ne zaradili pre operáciu bedrového a kolenného kĺbu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok