Volkswagen chce v Brazílii vyrábať luxusné vozidlá

SITA
18.9.2013 08:53

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) plánuje investíciu vo výške 1,2 mld. brazílskych realov (BRL) do spustenia výroby najnovšieho modelu Golf a obnovenia lokálnej produkcie vozidiel značky Audi. Agentúre Reuters to v utorok povedal hovorca brazílskeho štátu Paraná.

Volkswagen chce v Brazílii vyrábať luxusné vozidlá
SITA

Audi chce namiesto budovania novej fabriky investovať 504 mil. BRL do rozšírenia kapacity existujúceho výrobného závodu koncernu VW, vyhlásil hovorca. Jeho slová po stretnutí s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou potvrdil aj viceprezident luxusnej automobilovej značky Bernd Martens. Ďalšiu investíciu vo výške 700 mil. eur do prípravy výroby nového modelu vozidla VW Golf automobilka ohlási budúci týždeň, dodal hovorca spolkového štátu na juhu Brazílie.

Stúpajúce platy, predovšetkým pre kvalitných špecialistov, ktorých je v krajine nedostatok, menia Brazíliu na svetlý bod svetového trhu s luxusnými produktmi. Krok firmy je okrem toho aj reakciou na rozhodnutie brazílskej vlády zvýšiť dane z dovážaných automobilov a zároveň poskytnúť daňové úľavy tým automobilkám, ktoré zvýšia mieru investícií v krajine. Audi chce s výrobou v Brazílii začať v roku 2015 a do troch rokov vo fabrike produkovať 26 tis. vozidiel značky ročne.

Koncern Volkswagen pôsobí už viac ako 21 rokov aj na Slovensku. Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a.s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí.

Od roku 1991 Volkswagen na Slovensku vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok