Vyšetrovatelia nenašli dôkazy o druhom strelcovi na veliteľstve námorníctva

TASR TA3
17.9.2013 06:24

Vyšetrovatelia nenašli žiadny dôkaz o druhom páchateľovi streľby na veliteľstve amerického námorníctva, pri ktorom v pondelok prišlo o život 13 ľudí, vrátane podozrivého strelca Aarona Alexisa. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vyšetrovatelia nenašli dôkazy o druhom strelcovi na veliteľstve námorníctva
SITA

Primátor hlavného mesta USA Washington Vincent Gray dnes povedal na tlačovej konferencii, že vyšetrovatelia sa snažili preveriť možnosť existencie druhého páchateľa, dosiaľ ale nenašli žiadny dôkaz ani náznak. Podľa jeho slov bolo 12 obetí vo veku 46 - 73 rokov. Strelec, ktorého identifikovali ako Aarona Alexisa, je tiež mŕtvy, doplnila agentúra AP.

Šéfka miestnej polície Cathy Lanierová dodala, že keď vyšetrovatelia vylúčili všetky možnosti existencie druhého páchateľa, zbalili svoj kryt pre núdzové situácie.

Alexis mal povolenie na vstup do komplexu veliteľstva

Aaron Alexis mal "tajné" povolenie na vstup do komplexu, kde mal začať pracovať ako civilný zamestnanec.

Šéf jeho firmy agentúre Reuters povedal, že Alexis mal identifikačný preukaz vydaný ozbrojenými silami.
"Mal tajné povolenie. A mal bežnú vstupnú kartu," povedal Thomas Hoshko, riaditeľ firmy "The Experts," ktorá pomáha námorníctvu a námornej pechote s intranetovými službami ako zmluvný subdodávateľ pre podnikové služby spoločnosti Hewlett-Packard.

Na otázku kedy mal Alexis začať pracovať, Hoshko odpovedal, že "musím zistiť, či mal dnes začať ... Nie je mi to jasné".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok