Vo Washingtone vyčíňala skupina strelcov, zabili najmenej 12 ľudí

TA3 SITA TASR
16.9.2013 17:43

Dvanásť mŕtvych a približne 10 zranených je neoficiálna bilancia dnešnej rannej streľby v budove amerického vojenského námorníctva vo Washingtone. Zločin spáchali dvaja, podľa niektorých infomácií až traja útočníci. Jedného z nich už polícia údajne zabila.

Úrady identifikovali strelca

Zdroje z dvoch bezpečnostných úradov USA predbežne identifikovali strelca v objekte veliteľstva amerického vojenského námorníctva vo Washingtone ako Aarona Alexisa, bývalého obyvateľa štátu Texas. Informovala o tom agentúra Reuters.

Medzitým dostali všetci zamestnanci washingtonského Kapitolu príkaz, aby z bezpečnostných dôvodov nevychádzali ani nevstupovali do budov komplexu, kde sa nachádza americký Senát.

"Nedisponujeme informáciou, ktorá by naznačovala, že Senát, jeho členovia alebo zamestnanci, sú v ohrození, ale z preventívnych dôvodov sa domnievame, že je to najrozumnejšie riešenie," uviedol člen bezpečnostnej služby Senátu Terrance Gainer. Senát v súvislosti so streľbou v objekte námorníctva zrušil svoje dnešné rokovanie.

Podľa predošlých medializovaných informácií zodpovedné orgány identifikovali mŕtveho útočníka, ktorý v ostro stráženej budove zastrelil najmenej 12 ľudí, ako zamestnanca vojenského námorníctva, ktorému začiatkom roka zmenili pracovné zaradenie.

Napriek tomu, že uvedená informácia naznačuje, že motívom streľby môže byť zamestnanecký konflikt, vyšetrovacie orgány zatiaľ podľa agentúry AP nevylučujú žiadnu verziu vrátane terorizmu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok