Zmeňte skazený svet, vyzýva pápež

TASR
27.7.2013 12:08

Pápež František vyzval v piatok mladých ľudí, aby zmenili svet, v ktorom sa vyhadzuje jedlo, zatiaľ čo milióny ľudí hladujú, v ktorom rasizmus a násilie stále urážajú ľudskú dôstojnosť a kde sa politika spája viac s korupciou než službou.

Zmeňte skazený svet, vyzýva pápež
SITA

František počas piateho dňa svojej prvej cesty do zahraničia od marcového zvolenia navštívil pláž Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro, kde sa zúčastnil na krížovej ceste v rámci Svetových dní mládeže (SDM).

Pápeža pochádzajúceho zo susednej Argentíny znova vítali státisíce ľudí. František nechal otvorený papamobil na svojej trojkilometrovej ceste zastaviť mnohokrát, aby pozdravil a podal ruky veriacim. Niekoľkokrát aj vyšiel z auta, čím zasa znervóznil svoju ochranku, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Po štyroch dňoch búrok a na toto ročné obdobie nezvyčajne chladného počasia sa v Riu de Janeiro v piatok znova objavilo slnko a večerné pobožnosti sa tak konali pod hviezdami namiesto mrakov.

Zmena počasia však prišla prineskoro. Dažde totiž organizátorov prinútili presunúť posledné dve veľké podujatia SDM na Copacabanu z lúky na okraji mesta, pretože sa premenila na obrovské bahnisko.
V nedeľu bude pápež slúžiť záverečnú omšu Svetových dní mládeže pred návratom do Vatikánu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok