Piešťany zdolali Zvolen, stav semifinále je 2:2

SITA, TA3
27.3.2013 21:16

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany v stredu na rozdiel od utorka využili výhodu domáceho prostredia, zvíťazili nad hráčmi HKm Zvolen vysoko 6:1 a vyrovnali tým stav série semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy na 2:2.

Piešťanci položili základ svojho úspechu už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Hostia síce v druhej časti dosiahli kontaktný gól, ale do kabín opäť išli s dvojgólovým mankom a tretie dejstvo prinieslo už len tri presné zásahy domácich.

Piaty zápas je na programe v sobotu 30. marca o 18.00 h vo Zvolene. Hrá sa na 4 víťazstvá, takže rozhodnutie padne najskôr v pondelok 1. apríla v Piešťanoch. V prípade siedmeho duelu by mal v stredu 3. apríla domáce prostredie víťaz základnej časti Zvolen. V druhom semifinále súperia HC Košice - HK Nitra (zatiaľ 1:1 na zápasy). 

Slovnaft play-off Tipsport extraligy - semifinále - 4. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

ŠHK 37 Piešťany - HKm Zvolen 6:1 (2:0, 1:1, 3:0) - stav série: 2:2
Góly: 2. H. Ručkay (Peško, J. Ručkay), 20. S. Saliji (T. Melichárek), 35. Mertel (Haring, Drgoň), 41. V. Nemec (S. Saliji, Bučka), 52. Stupka (Haring), 59. T. Melichárek (V. Nemec, S. Saliji) - 25. L. Jurík (Michal Chovan) 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Kubuš - P. Šefčík, Valach, 3060 divákov 

Zostavy
Piešťany: Tomek - Brňák, Bučka, R. Filip, Drgoň, A. Hruška, V. Urban, A. Kolník - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, M. Toman, Haring - F. Hudec 
Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Hertl, Hraško, J. Mucha, Pichnarčík, Novajovský, Mahdalík - Kalla, Brabenec, Podkonický - P. Zuzin, L. Jurík, Michal Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Čurilla - Puliš, L. Zuzin, Martin Ďaloga 

Štvrté semifinálové stretnutie začali vynikajúco domáci "havrani", keď už v polovici 2. min H. Ručkayom nahodený puk od modrej čiary napokon prešiel až za bránkovú čiaru. Hostia zostali zaskočení a ich brankára postupne ohrozili Šišovský, J. Ručkay a Saliji. Až v 10. min vyskúšal pozornosť Tomeka na druhej strane M. Jurík. Od 11. min hrali Piešťany presilovku, ale nepodarilo sa im zvýšiť vedenie. Na 2:0 sa posunuli až v záverečnej minúte prvej tretiny, keď si Saliji poradil s obranou Zvolena a zo strednej vzdialenosti skóroval.

Na začiatku druhej časti hrali domáci v oslabení o Peška, ale hosťom sa nepodarilo streliť kontaktný gól. Jediný, kto ohrozil Tomeka, bol Čierny bombou od modrej čiary. Onedlho - v 25. min - však putoval na trestnú lavicu domáci Bučka a túto presilovku už Zvolen využil, keď sa v skrumáži pred bránkou najlepšie zorientoval L. Jurík a pohodlne skóroval. V 30 min. využil zaváhanie Ďalogu v strednom pásme Nemec, ale jeho strela spoza obrancu neprekvapila Šimka. V 33. min vykorčuľoval z trestnej lavice Brňák a dostal sa do šance, opečiatkoval ľavú žŕdku bránky hostí. O chvíľu sa Easton aréna rozburácala, keď Haring s Mertelom prečíslili hostí a druhý menovaný strelou bez prípravy upravil na 3:1.

Na začiatku tretej tretiny hrali Piešťany presilovku, po 59 sekundách ju aj využili. Najskôr však hlavný rozhodca telefonoval s videorozhodcom - až potom uznal gól na 4:1, strelcom bol Nemec. Zvolenčania vrhli všetko do útuku, ale domáci pozorne bránili už stredné pásmo. V 52. min rozjasal divákov Stupka, keď si nakorčuľoval pred Šimka a premenil presnú prihrávku od Haringa - 5:1. Šiesty gól Piešťan padol dve minúty pred koncom, autorom bol Melichárek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok