Pravica sa v Bratislave stále nedohodla na postupe do regionálnych volieb

SITA
25.3.2013 16:09

KDH stále nie je spokojné s pridelenou kvótou kandidátov na poslancov.

Pravica sa v Bratislave stále nedohodla na postupe do regionálnych volieb
SITA

Predstaviteľom strán Ľudovej platformy (KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS) v Bratislavskom kraji sa so stranou SaS nepodarilo ani dnes dohodnúť na spoločnom postupe do jesenných regionálnych volieb. Problémom je stále rozdelenie počtu kandidátov na poslancov samosprávneho kraja medzi jednotlivé strany. Za dohodu na spoločnej koalícii dnes prišiel na stretnutie regionálnych predstaviteľov zúčastnených strán lobovať aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja a predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Strany sa opäť na rokovaní stretnú po veľkonočných sviatkoch.

KDH údajne nie je spokojné s pridelenou kvótou kandidátov. Kresťanskí demokrati majú v celom kraji postaviť deväť kandidátov. Chcú ich však viac. Ostatné strany, ktoré sa na rokovaniach zúčastňujú, sú s rozdelením spokojné. Najviac kandidátov, 17, má postaviť SaS. Tá by zo svojej kvóty uvoľnila miesto aj pre kandidáta OKS. V prospech SaS poskytla dve kandidátske miesta SDKÚ-DS ako kompenzáciu, že SaS nepostaví vlastného kandidáta na predsedu kraja, ale podporí Pavla Freša. SDKÚ má podľa návrhu postaviť desiatich kandidátov. Most-Híd má nominovať v Bratislavskom kraji osem kandidátov s tým, že dá zo svojej kvóty ponuku na kandidatúru aj SMK.

Pavol Frešo už na jeseň avizoval, že bude opätovne kandidovať na predsedu kraja, ak ho podporia štyri pravicové strany, ktoré spolupracujú v zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja, teda KDH, Most-Híd, SaS i jeho SDKÚ-DS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok