Polícia vylúčila cudzie zavinenie v prípade Berezovského smrti

SITA, TA3, TASR
23.3.2013 18:43

Britská polícia nemá dôkazy o účasti tretej osoby na smrti ruského exilového oligarchu a kritika Kremľa Borisa Berezovského, ktorého našli v sobotu mŕtveho v jeho dome neďaleko Londýna.

Polícia vylúčila cudzie zavinenie v prípade Berezovského smrti
SITA

Mŕtve telo 67-ročného veľkopodnikateľa objavil jeden z jeho zamestnancov, ktorý bol jedinou ďalšou osobou v dome, uviedla televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

Zamestnanec si začal robiť starosti o zdravie Berezovského, ktorého nevidel od večera predchádzajúceho dňa. Privolal preto záchranku a potom násilne otvoril zvnútra zamknuté kúpeľňové dvere. Berezovského smrť následne konštatoval jeden z pracovníkov záchrannej služby.

Vyšetrovatelia pri zverejnení týchto informácií súčasne varovali pred špekuláciami o príčinách úmrtia, až pokým nebudú známe výsledky pitvy, čo potrvá niekoľko dní. Dovtedy bude Berezovského smrť oficiálne považovaná za "neobjasnenú".


Berezovského právnik Alexander Dobrovinskij pre televíziu Rossija 24 povedal, že jeho klient bol zúfalý vzhľadom na svoju veľkú zadlženosť a pravdepodobne spáchal samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok