Zvolen v prvom semifinále zdolal Piešťany, zápas rozhodol Hraško

TASR
22.3.2013 20:44

V prvom zápase semifinálovej série play off hokejovej extraligy HKM Zvolen využil domáce prostredie a nad ŠHK 37 Piešťany zvíťazil 2:1.

Zvolen v prvom semifinále zdolal Piešťany, zápas rozhodol Hraško
SITA

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 4. Puliš (Ďaloga, M. Jurík), 58. Hraško (Ľ. Zuzin, Kalla) - 19. Nemec (Saliji, Melichárek). Rozhodcovia J. Konc, Orolin - Rovenský, V. Snášel, vylúčení 4:5, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 3357 divákov. Stav série 1:0.

Zvolenčania vstúpili do zápasu tak, ako sa na favorita patrilo. Piešťancov nepriedušne zavreli a desať minút si s nimi robili čo chceli. Z veľkého tlaku vyžmýkali jeden gól, aj keď sa ich pýtalo oveľa viac. V 4. min usmernil nahrávku Ďalogu spoza bránky do siete Puliš a vylepšil si tak náladu, keď predtým spálil dve obrovské šance.

K ďalším gólom domácich mali blízko Mahdalík v 3-tej, aj Kala v 6-tej po tom, čo obkrúžil bránku. Nepremenená príležitosť mohla mrzieť aj Brabenca a po nej sa už Piešťanci pomaličky prebúdzali k životu. Svoje ostrie vystrčili ako inak, pri rýchlych protiútokoch, v 10. min ich prvú veľkú šancu spálil Šišovský, niečo naznačili aj pri málo dôrazných strelách, až prišla 19. minúta a vyrovnávajúci gól Nemca v presilovke.

Svedomie si spytovala obrana domácich, pred bránkou zabudla na Nemca, pre ktorého už nebol problém premeniť nahrávku Salijiho na gól. V závere tretiny opäť Zvolenčania pritlačili, Mahdalík a Ľ. Zuzin však Tomeka neprekonali. V druhej tretine síce gól nepadol, no hlavne zásluhou brankárov.

V 30. min zachránila Tomeka po strele Ľ. Zuzina len horná žŕdka, už predtým však opäť zažili Zvolenčania útočnú explóziu, pri ktorej mala obrana hostí plné ruky práce. Zvrátiť rovnovážny stav mohol po chybe Chovana v 30. min Melichárek, dokonca v oslabení, a Šimko vytiahol jeden zo svojich spoľahlivých zákrokov.

V štatistike príležitostí domáci jasne valcovali súpera, Škvaridlo a L. Jurík ju v 34. min vylepšili, o dve minúty neskôr Čierny forhendovým ťahom prinútil Tomeka k zákroku, tesne pred prestávkou zasa Stupka v presilovke prebudil Šimka v bránke Zvolena k životu. Obe mužstvá čakali v tretej tretine na spásu a aj na pomoc v podobe presilovky.

Domácim od 44. min nevyšla, od 51. z prílišnej snahy premrhali ďalšiu a zápas ústil do predĺženia, aj preto, že Salijiho strelu v 56. min zlikvidoval Šimko a na druhej strane si Tomek poradil s pokusmi Petra Zuzina a Kallu. Až prišla 58. min a Hraškov rozhodujúci gól po obliehaní branky Piešťan. Presne 1:22 min pred koncom sa začala power play hostí, no bezvýsledne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok