Sagan skončil druhý na prvej belgickej klasike

SITA
22.3.2013 18:11

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 2. miesto na ďalšom podujatí WorldTour - pretekoch E3 Harelbeke v Belgicku. Na 212 km trati sa presadil Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý si vybojoval prvé víťazstvo od prológu na Tour de France 2012.

Sagan skončil druhý na prvej belgickej klasike
ČTK

Švajčiar v službách tímu RadioShack Leopard atakoval 30 km pred cieľom a postupne si na skupinu, v ktorej jazdil aj Peter Sagan, vypracoval minútový náskok. Ten si udržal až do cieľa a tešil sa z tretieho prvenstva v posledných štyroch ročníkoch týchto pretekov. Jeho víťaznú šnúru prerušil vlani Tom Boonen, ktorý tentoraz skončil siedmy.

Sagan zdolal v súboji o 2. miesto Daniela Ossa z tímu BMC Racing. Dvadsaťtriročný Žilinčan v službách Cannondale si vybojoval ďalších 60 bodov do rebríčka UCI, v ktorom bude po piatku podľa neoficiálnych prepočtov novým lídrom.

Preteky E3 Harelbeke otvorili sériu jarných klasík v krajinách Beneluxu. Na trati bolo aj niekoľko úsekov s nepríjemnými dlažobnými kockami a 15 krátkych, ale náročných stúpaní. 

Neoficiálne výsledky - E3 Harelbeke (212 km):
1. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack Leopard, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale, 3. Daniel Oss (Tal.) BMC Racing, 4. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky, 5. Sebastian Langeveld (Hol.) Orica-GreenEdge, 6. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 7. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quick Step

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok