Good Angels naďalej žijú svoj sen, do cesty sa im postaví Fenerbahce

TASR, TA3
20.3.2013 23:01

Basketbalistky Good Angels Košice si víťazstvom nad poľským CCC Polkowice zabezpečili účasť medzi štvoricou najlepších európskych ženských klubov a ich medailový sen začína naberať reálne kontúry.

Už teraz "anjelky" oslavujú najväčší úspech v histórii klubu, no vidina dosiahnuť úplný vrchol je silnou motiváciou. "Stále žijeme svoj sen. Urobili sme fantastickú robotu, všetci, ktorí nejako spolupracujú s družstvom, prežívajú každý víťazný postupový zápas. Užívame si to tu a určite nepôjdeme v piatok semifinále iba odohrať," uviedol v rozhovore pre TASR generálny manažér Daniel Jendrichovský.

Slovenský ženský klubový basketbal tak bude mať po jedenástich rokoch (2002 Ružomberok) svojho zástupcu medzi európskou elitou. V semifinále si zverenky Maroša Kováčika zmerajú sily s tureckým Fenerbahce Istanbul, s ktorým v rámci základnej B-skupiny odohrali dva vyrovnané duely (91:93, 66:63).

"Iróniou je, že sme s Fenerbahce celý turnaj spolupracovali pri skautingu ostatných družstiev a vymieňali sme si informácie. Do bodky sa poznáme a pred naším duelom s Polkowicami prišla Angel McCoughtry a povedala, že nás čaká v semifinále a že sa na nás teší, pretože predchádzajúce dva zápasy boli vynikajúce," prezradil Jendrichovský.

Generálnemu manažérovi pribudli príjemné povinnosti, pretože jeho tím zotrvá v Jekaterinburgu s určitosťou až do nedele, teda posledného hracieho dňa, kedy sa okrem finálového duelu (14.00) odohrá aj zápas o 3. miesto (11.30). "Musíme zabezpečiť predovšetkým logistiku, letenky, hotel a ďalšie veci, pretože sme do poslednej minúty nevedeli, či zostávame alebo ráno letíme preč. Takže chvíľku pooslavujeme a vo štvrtok sa vrhneme do práce, aby sme nášmu snu dali pokračovanie," nádejal sa Jendrichovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok