Griga žiada od hráčov,aby kvalitu ukázali najmä v reprezentácii

TASR, TA3
19.3.2013 19:40

Slovenskí futbaloví reprezentační tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp priznali na zraze pred kvalifikačným súbojom s Litvou, resp. prípravou so Švédskom, že sa im tentoraz skladala nominácia s problémami. Pre zranenie im vypadli napríklad stredopoliar talianskeho Delfina Pescara Vladimír Weiss ml. či obranca Mainzu Radoslav Zabavník.

Griga žiada od hráčov,aby kvalitu ukázali najmä v reprezentácii
SITA

Na zraz do Žiliny, kde sa oba zápasy 22., resp. 26. marca uskutočnia, prišli s ďalšími problémami aj Ján Ďurica, Tomáš Hubočan, Michal Ďuriš či Marek Bakoš.

Kvarteto Ďurica (členok), Hubočan (koleno), Ďuriš (koleno) a Bakoš (zvýšená teplota) sa hneď dostala do opatery lekárov a ich stav sa bude podrobne monitorovať. Zdravotné patálie kapitána Martina Škrtela, obrancu Mareka Čecha či stredopoliara Richarda Lásika by už mali byť zažehnané. Lásik ešte v utorok odohral zápas za jeho Bresciu a k tímu sa mal pridať v stredu. Pre pokles formy sa len medzi náhradníkmi objavilo meno Miroslava Stocha, naopak potom ako začali pravidelne hrávať, sa do národného tímu vrátili Čech či Filip Hološko.

"Nomináciu sme skladali dosť ťažko. Hráči boli zranení, alebo nehrávali dlhšie, niektorí sa dostali zo zostáv klubov a nehrávali buď pre zranenie alebo pokles formy," povedal médiám na zraze tréner Griga, ktorý spolu s kolegom Hippom vždy majú pred reprezentačnými zápasmi viaceré predstavy, no musia ich konfrontovať s aktuálnym zdravotným stavom kádra. "Samozrejme, my máme svoje predstavy, ale taký je futbal a zažili sme to aj v Belgicku. Mali sme svoje predstavy, ešte pred zápasom sa nám zranil Jakubko, v desiatej minúte sa nám zranil Vittek a bolo po predstavách. Uvidíme, ako budú vyzerať hráči, teraz napríklad Bakoš. Aký bude stav, či sa tu nerozbehne nejaká epidémia chrípky alebo viróza. V takom prípade by sme hľadali iné varianty, ak by Baky nemohol, prípadne by sme niekoho ďalšieho donominovali. Takže s predstavami do zrazu ideme, ale niekedy sa to zvrtne deň, dva pred zápasom, niekedy dokonca v deň zápasu," uviedol Griga.

Slovákov tlačí topánka v ofenzíve a proti Litve im postupová matematika káže zvíťaziť, ak chcú pomýšľať na účasť v Brazílii. Práve proti zverencom maďarského kouča Csabu Lászlóa vstúpili Slováci do kvalifikácie vo Vilniuse, kde remizovali 1:1. O dôležité body prišli aj domácou prehrou s Gréckom a tak už niet čas na zaváhanie. Hoci viacerí hráči cez víkend skórovali v ich kluboch, slovenskí tréneri od nich budú žiadať, aby kvalitu v góly pretavili najmä v národnom drese. "Vždy, aj pred prípravnými zápasmi to hovoríme, že hráči sa rozstrieľali. Ale teraz sme cítili, že s nomináciou sme mali problémy. Ten posledný týždeň pred ňou bol povzbudivý, resp. víkend. Góly dali buď Kubo (Jakubko-pozn.) alebo Baky (Bakoš-pozn.) a veríme, že to prenesú aj do reprezentácie. Ale opakujem, výkony v kluboch sa nepočítajú v reprezentácii. Je síce pekné, že pekne hrajú v kluboch, ale my čakáme, že podajú plnokrvné výkony tu v reprezentácii," uzavrel Griga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok