Karafiát rezignoval z postu trénera reprezentácie žien

SITA
19.3.2013 13:53

Najúspešnejší tréner v histórii ženskej hokejovej reprezentácie Slovenska Miroslav Karafiát odstúpil z funkcie. Jeho rezignáciu prijal aj výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, družstvo žien v závere sezóny povedú doterajší asistenti Imrich Antal a Andrej Schöber.

Karafiát rezignoval z postu trénera reprezentácie žien
SITA

Karafiát sa k tomuto kroku odhodlal po neúspešnej kvalifikácii na zimné olympijské hry 2014 do Soči, v ktorej Slovenky v Poprade skončili na 4. mieste a nezopakujú si účasť pod piatimi kruhmi z Vancouveru 2010. Už vtedy reprezentačný kouč hovoril o nižšej pripravenosti dievčat, ktoré prišli do reprezentácie, čo bol najmä následok ukončenia centralizovanej prípravy v Bratislave. "Pri mojom rozhodovaní zohrali oba faktory svoju úlohu. Za tých deväť rokov v pozícii hlavného trénera reprezentácie mám najkrajšie spomienky na kvalifikáciu na ZOH 2010 vo februári 2009 v Bad Tölzi i na následný turnaj I. divízie majstrovstiev sveta v Grazi, kde sme postúpili medzi elitu. Viedol som tím na zimných olympijských hrách vo Vancouveri, príjemné chvíle sme zažili tiež pri našej premiérovej účasti v elitnej kategórii na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku, kde sme sa zachránili," uviedol pre agentúru SITA Miroslav Karafiát.

Skúsený 51-ročný odborník bol na lavičke ženskej reprezentácie od leta 2004. Z hokeja neodchádza, naďalej ostáva zamestnancom Slovenského zväzu ľadového hokeja. Slovenské hokejistky čaká od 7. do 13. apríla turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v nórskom Stavangeri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok