Biatlonistka Soukalová zavŕšila zlatý hetrik, Gereková osemnásta

SITA
17.3.2013 11:26

Víťazkou pretekov žien na 12,5 km s hromadným štartom v rámci finálového 9. kola Svetového pohára v biatlone v ruskom Chanty-Mansijsku, ktorými ženy v nedeľu definitívne ukončili boje o hlavnú trofej v sezóne 2012/13, sa stala Češka Gabriela Soukalová.

Biatlonistka Soukalová zavŕšila zlatý hetrik, Gereková osemnásta
SITA

Vybojovala si tak tretie zlato v rade, štvrté v kariére. Druhá skončila Francúzka Marie Dorinová Habertová, bronz patrí Fínke Kaise Mäkäräinenovej.

Lepšou z dvojice slovenských reprezentantiek v 30-člennom štartovom poli bola tentoraz Janka Gereková, ktorá finišovala ako osemnásta. Anastasia Kuzminová nazbierala na štyroch streleckých položkách až sedem trestných okruhov a skončila dvadsiata štvrtá.

Už v prvom bežeckom okruhu zobrala réžiu do vlastných rúk Ruska Oľga Viluchinová. Keď bezchybne zvládla prvú streleckú položku, odchádzala na druhý okruh už s takmer štvrťminútovým náskokom. Silná skupina za ňou však vzorne spolupracovala a na druhú položku už prišlo prakticky naraz jedenásť biatlonistiek. Z nej už vybiehali na čele ukrajinské dvojičky Vita a Vaľ Semerenkové tesne prenasledované Francúzkou Dorinovou Habertovou, k tejto trojici sa po chvíli pridala Fínka Kaisa Mäkäräinenová a Češka Gabriela Soukalová. Tretiu položku - prvú v stoji zvládli stopercentne iba Vita Semerenková a Soukalová a ušli súperkám. Na záverečnej streľbe už bola bezchybná iba 23-ročná Soukalová a po štvrtý raz v kariére vystúpila na najvyšší stupienok pódia pre medailistky, tretíkrát v rade.


Výsledky - preteky žien s hromadným štartom - Chanty-Mansijsk:
1. Gabriela Soukallová (ČR) 38:22,4 min (0 trestných okruhov), 2. Marie Dorinová Habertová (Fr.) +11,2 s (1), 3. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) +22,9 (2), 4. Oľga Viluchinová (Rus.) +26,9 (2), 5. Vita Semerenková (Ukr.) +27,5 (1), 6. Selina Gasparinová (Švaj.) +51,9 (1), ... 18. Janka Gereková +2:24,0 (3), 24. Anastasia Kuzminová (obe SR) +3:27,6 (7)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok