Po znásilnení švajčiarskej turistky zatkli troch mužov

TASR
17.3.2013 11:23

Troch mužov zatkli v súvislosti s hromadným znásilnením 39-ročnej švajčiarskej turistky v indickom štáte Madhjapradéš. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

Po znásilnení švajčiarskej turistky zatkli troch mužov
SITA

Ženu znásilnili v piatok v noci, keď s manželom stanovali v lese. Pár po krajine cestoval na bicykloch. Napadlo ich osem mužov s drevenými palicami, zbili ich, muža premohli a ženu znásilnili, píše sa v trestnom oznámení, ktoré pár podal na polícii.

Páchatelia im taktiež ukradli osobné veci vrátane laptopu, mobilných telefónov a hotovosti v prepočte za 140 eur.

Troch podozrivých pár identifikoval, uviedol jeden z miestnych policajtov.
Lesy v oblasti, kde pár stanoval, uzavreli a pokračuje pátranie po ďalších podozrivých. Švajčiarku nakrátko hospitalizovali a testy potvrdili, že bola znásilnená.

Verejnosť je znepokojená rastúcim množstvom znásilnení v krajine - a to najmä po decembrovom hromadnom znásilnení 23-ročnej študentky v autobuse, ktorú páchatelia následne zbili a krvácajúcu vyhodili z vozidla na ulicu. Neskôr zomrela v nemocnici v Singapure. Tento prípad vyvolal v krajine verejné rozhorčenie.

V Indii každých 20 minút znásilnia jednu ženu. Podľa polície nahlásia obete iba asi štyri z desiatich prípadov, pretože sa obávajú zahanbenia v rodine a svojom okolí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok