Pápež František prvýkrát viedol modlitbu Anjel Pána

TA3, TASR
17.3.2013 09:18

Pápež František sa dnes napoludnie z okna Apoštolského paláca prvýkrát pomodlil s veriacimi Anjel Pána a požehnal vyše stotisícovému davu na Námestí sv. Petra.

V rozpore s tradíciou povedal z hlavy tiež niekoľko myšlienok o Božej sile odpúšťať - namiesto toho, aby ich čítal z napísaného príhovoru. Ľudia na námestí burácali nadšením. Veriacim tiež neformálne po taliansky zaželal peknú nedeľu a nech sa dobre naobedujú. Jeho predchodcovia zvykli pozdraviť veriacich vo viacerých jazykoch, všíma si agentúra AP.

Pápež dopoludnia nečakane slúžil omšu v malom kostole sv. Anny, do ktorého chodia obyvatelia Vatikánu. V krátkej kázni, ktorú predniesol bez poznámok, hovoril najmä o Božej milosti. Poukázal na to, že ľudia sú často k sebe tvrdší ako Boh voči hriešnikom.

Po omši František postál pred kostolom a rozprával sa s veriacimi, ktorí boli na nedeľnej bohoslužbe. "Si dobrý chlapec?" pýtal sa malého chlapca, ktorého pohladkal po hlave. "Určite?" vtipkoval pápež, keď chlapec prikývol. Mnohých veriacich žiadal, aby sa za neho modlili, uviedla spravodajská stanica BBC.


Jeden mladý muž potľapkal Františka po pleci v súlade s neformálnosťou, ktorá je evidentná od prvých chvíľ od jeho zvolenia za pápeža, konštatuje agentúra AP.

Pozrite si aj reláciu V politike spolu s prvou modlitbou nového pápeža

pope.jpg
popeee.jpg
vatikán.jpg
popoopoppo.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok