Trnava zdolala Prešov

SITA, TA3
16.3.2013 21:18

V 22. kole privítal Spartak prešovský Tatran. Obe mužstvá sú namočené v boji o záchranu a potrebovali v zápase bodovať. Trnava dúfala, že sa jej podarí úspešným výsledkom odlepiť z posledného miesta v tabuľke.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 22. kolo - sobota:

FC Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:0)

Góly: 38. Schranz, 63. Kaščák - 53. P. Petráš, ŽK: 24. Brezinský, 42. J. Bartek, 64. P. Petráš, ČK: 60. Brezinský (všetci Prešov) po druhej ŽK, rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Vindiš, 3424 divákov

Zostavy:

Trnava: Jakubov - Janečka, Karhan, P. Čarnota, Grabež - Schranz, I. Hodúr, Kaščák, Mikovič (70. Ciprys) - Tomaček (89. E. Sabo), M. Vyskočil (46. Vlasko)

Prešov: Jakub Diviš - J. Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Papaj (76. Bernardo), P. Petráš, Gergel, R. Augustín (46. M. Marcin), M. Poliaček - J. Novák

V 101. stretnutí Trnavy proti Prešovu sa o prvú strelu na bránku postaral v 5. min domáci Kaščák, ale gólman Jakub Diviš stál na svojom mieste. V 17. min kopali hostia rohový kop, po ktorom mal gól na hlave P. Petráš, no jeho pokus letel vedľa pravej žrde trnavskej bránky. Po polhodine hry zachránil na bránkovej čiare prešovský gólman, keď kryl Tomačekovu delovku z priameho kopu. V 38. min si stlmil Tomačekovu strelu v šestnástke Schranz a prekonal Diviša - 1:0. Tesne pred prestávkou mohli Trnavčania pridať druhý gól. Po rohovom kope sa lopta odrazila pred Mikoviča, ktorému strelu Prešovčania zrazili a následnú Schranzovu dorážku zneškodnil Diviš. Vzápätí mohli vyrovnať hostia, keď Papaj obišiel obrancu Janečku aj gólmana Jakubova, loptu pred bránkovou čiarou napokon odkopol vracajúci sa bek Spartaka.
V 48. min sa po spolupráci Kaščák - Tomaček ocitol sám pred brankárom Divišom Schranz, ale nepridal svoj druhý gól. V 53. min hostia vyrovnali - po rohovom kope Poliačeka nikým nekrytý P. Petráš hlavou upravil na 1:1. Po hodine hry mal gól na kopačke Tomaček, keď z dvanástich metrov poslal iba slabú strelu na Diviša. O minútu neskôr sa už Trnavčania tešili z druhého presného zásahu. Schranzov presný center našiel na zadnej žrdi Kaščáka, ktorý hlavičkou poslal loptu do siete. V 89. min mali Prešovčania veľkú príležitosť na vyrovnanie. Tvrdú strelu Poliačeka letiacu presne k ľavej žrdi zneškodnil vynikajúcim zákrokom trnavský brankár Jakubov a tým zachránil pre domácich dôležité tri body.

Hlasy:

Peter Zelenský (tréner Trnavy): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Škoda, že sme v prvom polčase nepridali ďalšie góly. Po vylúčení prešovského hráča som sa bál. Našťastie sa nám podarilo streliť druhý gól. Potom sme už Prešov do ničoho nepustili. Som veľmi rád, že sme zápas doviedli do víťazného konca."

Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Domáci začali nátlakovo, s čím sme počítali. Chceli sme loptu viac podržať, aby tlak Trnavčanov nenarastal. Vyloženú šancu na konci prvého polčasu sme mali premeniť. Vylúčenie Brezinského nám zmarilo nádeje. Aj s desiatimi hráčmi sme sa snažili niečo spraviť. Cítil som, že tu môžeme dnes bodovať. Škoda, že sa nám to nepodarilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok