Myjava zvíťazila nad Ružomberkom

TA3, SITA
16.3.2013 19:31

Najviac ohrozený bol zápas medzi Myjavou a Ružomberkom. Kopaničiari mali iba deň na to aby odpratali z ihriska množstvo snehu. Nakoniec sa im to podarilo a súboj deviateho s piatym tímom tabuľky odohrali.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 22. kolo - sobota:

Spartak Myjava - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 55. Ľ. Urgela, ŽK: 74. T. Bruško, 90. Kukoľ - 14. Greššák, rozhodovali: Trutz - Ádám, Roszbeck, 1250 divákov

Zostavy:

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Kumančík - Kuračka, T. Marček, T. Bruško (84. Pelegríni), Šulek, Sládek (77. Kukoľ) - Ľ. Urgela (90. Kosík)

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Janso - M. Nagy - L. Lupták (61. Almaský), Bielák,

Ďubek, Š. Pekár (44. Mukendi) - Zreľák (87. Lovás)
Po úvodnom oťukávaní to bol práve domáci tím, ktorý prebral taktovku zápasu. V 6. min centroval zľava Šulek a Kuračka mieril nad bránku. V 19. min mal dobrú šancu na zakončenie Kuračka z priameho kopu, ale aj on mieril nad Zichovu bránku. Ani Šulek v nepremenil veľkú príležitosť, keď po rohu poslal loptu hlavou tesne nad. V 36. min pohrozili aj hostia, z 20 metrov pálil Pekár tesne vedľa Solničkovej bránky. V 42. min pohrozil strelou s otočky z osemnástich metrov domáci Urgela do pripraveného Zicha.
V 55. min padol jediný gól duelu. Kuračka vysunul do úniku Urgelu, ktorý prepálil Zicha a zaznamenal svoj premiérový gól v za Myjavu. Aj v ďalších minútach mali domáci prevahu, v 64. min sa neujala hlavička Černáčka. V 72. min sa do dobrej šance dostával Sládek, ale premárnil správny okamih na zakončenie. Hostia pohrozili štvrťhodinu pred koncom, ale priamy kop Bieláka zlikvidoval Solnička. V 83. min našiel Urgela spoluhráča Bruška, no ten tesne minul bránku hostí. Vzápätí sa domáci Kukoľ sa pohral s obrancami súpera, obstrelil aj brankára Zicha, ale loptu zastavila žrď.

Hlasy:

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Včera sa riešilo, či sa bude hrať, alebo nie, preto bolo zložitejšie koncentrovať sa na zápas. Vedeli sme, že v stretnutie rozhodnú jeden či dva momenty. Cez polčas sme si povedali, že musíme byť trpezliví, že jedna situácia príde. Každý hráč dal do toho srdce, aj keď to je povinnosť. To, čo sme chceli - potvrdiť tri body z Košíc - sa nám podarilo. Víťazstvo je pre nás veľmi "

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Počas celého zápasu si hráči nevytvorili veľa gólových príležitostí. Gól sme dostali ani nie tak zo šance, predchádzalo mu dvakrát nedôrazné odhlavičkovanie lopty. Vzhľadom na to, že obaja súperi si vytvorili minimum šancí, zvíťazilo mužstvo, ktoré dalo gól. Musíme sa zamyslieť, vrátiť sa na zem, poctivo trénovať a výsledky sa dostavia. Domácemu mužstvu gratulujem k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok