Vyše 8000 Maďarov zo zapadnutých vozidiel prechodne ubytovali

TASR, TA3
15.3.2013 09:18

Vyše 8000 ľudí, ktorí uviazli v Maďarsku na zasnežených cestách vo vozidlách, ubytovali v 227 dočasných ubytovniach. Vyše 100.000 ľudí zostalo bez elektrickej energie, takmer 10.000 ľudí bez vody, a vyše 100 ľudí utrpelo zranenia pri dopravných a iných nehodách, informovala dnes o následkoch mimoriadneho sneženia a nárazového vetra tlačová agentúra MTI.

Najvyššiu výstrahu vydala maďarská meteorologická služba od štvrtkového popoludnia pre Komárom-ostrihomskú, Fejérsku, Veszprémsku, Šomodskú, Zaliansku, Boršodsko-abovsko-zemplínsku, Hajducko-biharskú a Sabolčsko-satmársko-berežskú župu.

Kvôli sneženiu uzatvorili 100 ciest, päť železničných tratí, jeden prístav a tri hraničné priechody. Bez dodávky elektrickej energie zostalo 160 obcí a bez dodávky vody je prechodne päť obcí v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe.

Na železničnej stanici v Szajole uviazli v snehu 1600 cestujúci, medzi nimi 400 detí. Dočasne ich ubytovali na tamojšom internáte.

Pre vodičov, ktorí nechceli opustiť svoje autá, zabezpečil Úrad ochrany proti katastrofám autobusy, v ktorých sa mohli zohriať.

Témy: Maďarsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok