Na opravu výtlkov sa majú pre samosprávy uvoľniť milióny eur

TASR, TA3
13.3.2013 12:50

Vláda plánuje pomôcť samosprávam s nákladmi na opravu výtlkov na cestách po tohtoročnej zime. Ako po dnešnom rokovaní vlády oznámil premiér Robert Fico, na tento účel má ísť do 16 miliónov eur, z toho jedna polovica má byť pre vyššie územné celky a druhá pre mestá a obce.

Na opravu výtlkov sa majú pre samosprávy uvoľniť milióny eur
SITA

Peniaze majú pochádzať z úsporných opatrení, ktoré predstavil minister financií Peter Kažimír.

"Na vláde sme museli konštatovať, že si nepamätáme, keby by mala zima taký negatívny vplyv na cesty na Slovensku a kedy spôsobila také obrovské škody," povedal šéf kabinetu. Pripomenul, že cestná sieť je rozdelená a že štát zodpovedá iba za diaľnice, rýchlostné komunikácie a cesty prvej triedy. Pripustil však, že situácia na cestách je zlá. Vláda má podľa jeho slov záujem na tom, aby sa po skončení zimy nedostatky odstránili čo najrýchlejšie.

"Keďže situácia je naozaj neúnosná a vyžaduje pomerne vysoké finančné prostriedky, vláda sa rozhodla preukázať solidaritu voči vyšším územným celkom a mestám a obciam," skonštatoval premiér Fico s tým, že stav ciest je v niektorých úsekoch katastrofálny. Pri prerozdeľovaní sa má prihliadať na to, koľko má daná samospráva v správe ciest, ako aj na situačnú správu Slovenskej správy ciest, ktorá bude informovať o situácii na cestách.

TB po rokovaní vlády

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok