Obvinený zo znásilnenia študentky spáchal v cele samovraždu

SITA
11.3.2013 08:25

Jeden zo šiestich obvinených z brutálneho znásilnenia a zabitia indickej študentky spáchal v pondelok vo väzení samovraždu. Rama Singha, vodiča autobusu, v ktorom dievča znásilnili, našli nadránom obeseného v jeho cele v prísne stráženom väzenskom zariadení Tihar.

Obvinený zo znásilnenia študentky spáchal v cele samovraždu
SITA

Väzenské orgány už začali samovraždu vyšetrovať. Otec zavraždenej študentky obvinil úrady zo zanedbania povinností a vyhlásil, že jeho rodine bola takto odopretá spravodlivosť. Obhajca zosnulého zas vzniesol obvinenia, že jeho mandanta vo väzení zabili.

Ostro sledovaný proces s päticou mladých mužov sa začal vo februári. Obvinenia voči mužom zahŕňajú vraždu, hromadné znásilnenie a únos. Prokuratúra tvrdí, že má proti mužom presvedčivé dôkazy vrátane oblečenia so stopami krvi, DNA, nahrávok mobilných telefónov či výpovedí očitých svedkov. Šiesty podozrivý bude súdený v osobitnom procese, keďže je mladistvý. Všetci obvinení vyhlásili, že sú nevinní.

Dvadsaťtriročná žena, ktorú skupina mužov brutálne napadla 16. decembra uplynulého roka v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí, svojim početným poraneniam neskôr v nemocnici podľahla. Prípad šokoval krajinu a vyvolal búrlivé protesty, pričom verejnosť žiadala lepšiu ochranu žien a tvrdšie zákony na trestanie páchateľov. Piatim mužom v prípade dokázania viny hrozí trest smrti.

Témy: Naí Dillí
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok