Zvolen zvíťazil nad Banskou Bystricou, tá ostala bez gólu

TA3, SITA
10.3.2013 23:19

Play off hokejovej extraligy pokračovalo bitkou na Hrone. Favorizovaný Zvolen stratil doma jeden zápas s Banskou Bystricou, a tak musel toto manko dobehnúť u súpera. Dokázal to hneď v prvom stretnutí na ľade baranov, vďaka čomu sa v sérii ujal vedenia 2:1.

Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - štvrťfinále Slovnaft play-off - tretí zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC'05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) - stav série: 1:2

Góly: 2. Škvaridlo (Michal Chovan, Hertl), 32. Čurilla (Hraško), 34. Brabenec (Podkonický, P. Zuzin), 60. Martin Ďaloga (Puliš, M. Jurík)

Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Hertl (Zvolen) 10 min za napadnutie hlavy a krku - Danton 10 min za nešportové správanie a Bambúch (obaja Banská Bystrica) 10 min+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, J. Konc - T. Rovenský, V. Snášel, 3010 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Chorošun - Richter, Bambúch, Kubka, Biro, O. Janík, Ketner, J. Predajniansky, Styk - R. Macík, M. Hudec, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Češík, Lunter - Srnka, Zigo, Lantoš - Danton, M. Trochta, B. Jankovič

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško. Pichnarčík, Mucha, Hraško, Hertl - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Čurilla - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga 

Zvolenčania mali dobrý vstup do zápasu, začali aktívne a po 90-tich sekundách otvorili skóre, keď po strele Hertla z ľavej strany tečoval puk pred bránkou pohotový Škvaridlo. Domáci mohli odpovedať v 4. min Jankovičom, ale ten pred Šimkom neuspel. V polovici prvej tretiny pohrozili Banskobystričania Češíkom a Jánom Sýkorom, ale nedostali puk do bránky. V 16. min po strele Trochtu pomohol gólmanovi Šimkovi aj obranca Mucha. Zvolen pohrozil na konci prvého dejstva v presilovke, v závare pred Chorošunom sa nepresadili Škvaridlo a Chovan.

V druhej tretine vypredaný štadión pod Urpínom nevidel veľa šancí, hral sa opatrný hokej, oba tímy akoby čakali na chyby súpera. V 23. min to skúsil zblízka Čurilla, ale Chorošun bol pozorný. V polovici zápasu išiel sám na Šimka domáci Jankovič, ale zlyhal v koncovke. To, čo nevyšlo domácim, sa podarilo Zvolenčanom v 32. min. Čurilla sólový únik pretavil do gólu - 0:2. Hostia potom využili presilovku v čase, keď rozhodcovia avizovali ďalší trest pre banskobystrického hokejistu. Z pravej strany z uhla vyslal puk na bránku Brabenec a tečovaný od korčule sa dostal za prekvapeného Chorošuna. Pred druhou prestávkou sa ešte ocitli v dobrých príležitostiach Peter Zuzin a Ján Sýkora, no skóre sa nemenilo aj zásluhou gólmanov.

V tretej tretine sa domáci viac tlačili na zvolenskú bránku, dobré príležitosti mali Jankovič, Lantoš či Ján Sýkora. Hostia hrozili z rýchlych brejkov, z jedného mohol zvýšiť vedenie Ľ. Zuzin. S pribúdajúcimi minútami sa už hostia sústredili na pozorné bránenie, no v záverečnej minúte ešte spečatili výsledok Ďalogom, ktorý nezaváhal voľný pred Chorošunom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok