Nitra sa ujala vedenia nad Trenčínom, Myjavčania zostrelili Skalicu

SITA, TA3
8.3.2013 21:35

Pozrite si súhrn výsledkov štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013. Hokejové Piešťany majú za sebou historickú premiéru v play-off Tipsport Extraligy a zvládli ju na výbornú.

Nitra sa ujala vedenia nad Trenčínom, Myjavčania zostrelili Skalicu
SITA

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 9. H. Ručkay (J. Ručkay), 25. M. Toman (Škadra, V. Nemec), 38. Peško (H. Ručkay, J. Ručkay), 43. S. Saliji (z trest. strieľania), 51. S. Saliji (Mertel) - 20. R. Školiak (Pálffy, Kudrna) 
Vylúčení: 11:6 na 2 min, navyše: T. Melichárek (Piešťany) a Lažo (Skalica) 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: J. Konc, Laufff - Tornay, Smrek, 3011 divákov 

Zostavy:
Piešťany: Tomek - Brňák, Škadra, R. Filip, Drgoň, A. Hruška, A. Kolník, Bučka, Šišovský - F. Hudec, V. Nemec, T. Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - S. Saliji, Mertel, Stupka - Chylo, M. Toman, Haring 
Skalica: M. Lipovský - Trška, I. Jankovič, Vyrůbalík, Kozák, Barák, Bobček, Jaborník, Beňa - Pálffy, R. Školiak, Kudrna - Lažo, Stieler, Martin Sloboda - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Klejna, Bezúch

Priebeh zápasu:
Plná Easton aréna videla od začiatku svižný hokej. V 3. min Mertel vystrelil tesne vedľa Lipvoského bránky. Už v 9. min rozjasal divákov H. Ručkay, keď sa spoza bránky natlačil pred Lipovského a puk zasunul medzi jeho betóny - 1:0. Na oboch stranách sa urputne bojovalo a "Záhoráci" krátko pred prvou prestávkou. Pálffyho prihrávku usmernil za Tomekov chrbát Školiak - 1:1.

V úvode druhej tretiny Holovič otestoval pozornosť domáceho gólmana. V 24. min Lažo tečoval puk pred bránkou domácich, ale Tomek bol pozorný. O minútu neskôr sa domáci ujali znova vedenia, keď po strele Nemca puk Lipovskému vypadol a Toman pri pravej žŕdke pohodlne zakončil.

Domáci ustáli od 34. min štvorminútové oslabenie, keď na trestnej lavici sedel Kolník. V 36. min vytiahol Tomek ďalší zo svojich krásnych zákrokov, keď zblízka vychytal Kudrnu. Piešťanci sa znova tešili v 38. min. H. Ručkay našiel na pravej strane ideálne Peška a ten bekhendom pod hornú žŕdku zvýšil na 3:1.

V 41. min predviedol veľmi dobrý zákrok Lipovský a zneškodnil príležitosť domáceho Peška i následnú dorážku Filipa. O dve minúty neskôr Skalica pritlačila, ale jej hráčom utiekol Saliji a po faule naňho nariadili rozhodcovia trestné strieľanie. Faulovaný hráč z neho zvýšil už na 4:1. Skalica sa nevzdávala a v 48. min Pálffy napriahol od modrej, no jeho strela nebezpečná neskončila v bránke. V 51. min Lipovský neudržal puk v lapačke, ten sa dostal na hokejku Sailjiho, ktorý uzavrel skóre na 5:1. Domáci v pre nich historicky prvom zápase play-off podali výborný výkon a v sérií vedú 1:0. 

Hlasy:
Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, podporený skvelými divákmi. V úvodnej tretine mala Skalica veľmi dobrý začiatok, nám možno v úvode trošku zväzovalo ruky vedomie, že pre niektorých to bolo prvé stretnutie v play-off. Veľmi nám pomohol úvodný gól, po ktorom sme sa upokojili. No a opäť, ako už niekoľkokrát v sezóne, sme inkasovali v záverečnej minúte úvodnej tretiny. Zápas sa rozhodol v druhej tretine, keď sme ustáli tlak a niekoľko presiloviek hostí a strelili dva dôležité góly. V záverečnej časti sme sa snažili pozorne brániť a podarilo sa nám výsledok ešte prikrášliť. Dnes by som chcel pochváliť výkon celého mužstva."

Martin Pešout (tréner Skalice): "Domáci dnes výborne bránili. O výsledku rozhodla druhá tretina. Najskôr sme domácich nepustili cez polovicu klziska a keď sa im to podarilo, tak strelili gól. Následne sme hrali takmer šesť minút presilovú hru, no neboli sme schopní skórovať. Naopak, domáci z ojedinelého brejku strelili ďalší gól. V záverečnej časti sme sa snažili výsledok zvrátiť, ale zlomovým momentom bolo trestné strieľanie, ktoré nasledovalo po našom tlaku. Z nášho pohľadu je dnešná prehra príliš krutá."

HK Nitra - Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) - stav série 1:0
Góly: 6. R. Tománek (Stümpel, Pupák), 34. Pupák (Stümpel, R. Tománek) - 44. Lelkeš (E. Bagin) 
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Orolin - Gajan, Bednár, 3600 divákov 

Zostavy:
Nitra: M. Laco - P. König, M. Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský - R. Tománek, Stümpel, Pupák - Kmeč, E. Piatak, Podstavek - Jokila, Hamrák, Mašlonka - Lukáš Novák, T. Chrenko, Hrnka 
Trenčín: A. Nagy - T. Bokroš, Imrich, Pozník, E. Bagin, E. Bednár, Habšuda, L. Markovič, Nemčík - J. Pardavý st., O. Rusnák, Marosz - - Sojčík, Lelkeš, O. Mikula - Martin Filo, T. Klíma, Otčenáš - D. Hudec, Broska, Bustin 

Priebeh zápasu:
V úvodnej tretine sa hral vo vynikajúcej atmosfére rýchly a bojovný hokej. Veľkých gólových príležitostí však nebolo veľa a obe mužstvá vyčkávali na chybu súpera. Tú ako prví urobili hostia. V 6. min ušiel obrane najlepší strelec extraligy Tománek a rutinérsky prekonal Nagya - 1:0. Domáci mohli rýchlo pridať druhý gól, no Novák zblízka proti Nagyovi neuspel. V 13. min. predviedol peknú akciu Mašlonka, ktorého v rozhodujúcom momente neposlúchol puk a hostia si vydýchli.

Boli to práve "vojaci," kto mal v druhej tretine viac z hry. Skórovať mohli najmä počas presilovky v 24. min. Marosz najskôr nebezpečne vystrelil a následne tečoval strelu Pardavého tesne vedľa bránky. Vyrovnanie nepriniesli ani šance Sojčíka či Fila, ktorí zblízka Laca neprekonali. Čo sa nepodarilo im, vyšlo počas presilovej hry domácim. V početnej výhode v 34. min posunul Stümpel puk Pupákovi a proti jeho strele sa Nagy nestačil presunúť - 2:0.

Hostia sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie. Nitra hrozila najmä z brejkov, no brankár Dukly nemal veľa práce. V 44. min znížil v presilovej hre Lelkeš na 2:1 a hostia vycítili šancu. Viac sa snažili o útočnú hru, no ich snahy stroskotali na obrane domácich v čele s výborne chytajúcim Lacom.

Trenčania v závere stretnutia skúsili hru bez brankára, počas presilovej hry mali výhodu šiestich proti štyrom, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Nitra v prvom zápase udržala tesné vedenie a v sérii vedie 1:0. 

Hlasy:
Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Bolo to nervózne stretnutie. Bolo to vidieť v zakončení aj v defenzíve, kde sme robili chyby. Sme radi, že sme napokon inkasovali len jeden gól v našom oslabení. Hráči hrali v závere zápasu veľmi obetavo a napokon udržali tesné vedenie."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "V prvej tretine boli domáci hráči lepší. V druhej sme vyrovnali hru, utvorili sme si niekoľko čistých
príležitostí. Zabudli sme však na zadné vrátka a po faule sme inkasovali druhý gól. Všetky sily sme neskôr dali do útočnej fázy, ale, žiaľ, sa nám nepodarilo vyrovnať. Chalani odviedli dobrú prácu a potvrdili, že sa s Nitrou dá hrať a vyhrať."


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok