V jednej z najlepších reštaurácií sveta sa priotrávilo 63 ľudí

TASR
8.3.2013 20:44

Najmenej 60 zákazníkov jednej z najvychýrenejších reštaurácií v Dánsku, ocenenej dvoma hviezdičkami gastronomickým bedekrom Michelin, sa vo februári nakazilo črevným vírusom po konzumácii jedla.

V jednej z najlepších reštaurácií sveta sa priotrávilo 63 ľudí
TA3

Dánsky úrad pre potravinovú bezpečnosť dnes oznámil, že nariadil kodanskej reštaurácii Noma, aby svoje priestory dôkladne vyčistila a zaviedla opatrenia na bezpečnejšie zaobchádzanie s jedlom.

Úrad sa začal zaoberať hygienickými podmienkami v reštaurácii Noma, ktorá je trojnásobným víťazom ocenenia najlepšia reštaurácia sveta podľa rebríčka San Pellegrino 50 Best Restaurants, po tom, ako sa mu na zdravotné problémy sťažovalo dovedna 63 zákazníkov. Tí prevádzku navštívili medzi 12. a 16. februárom.

Zatiaľ sa nevie, ktoré jedlo spôsobilo zdravotné ťažkosti. Manažér reštaurácie Peter Kreiner podľa agentúry AP povedal, že sa snažia vypátrať, čo mohlo infekciu spôsobiť. Noma, ktorá v ostatných troch rokoch vyhrala anketu britského odborného časopisu Restaurant o najlepšiu reštauráciu na svete, je známa kuchyňou založenou na čerstvých lokálnych surovinách a modernou molekulárnou gastronómiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok